2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Müller Cecília: Higgyünk a vakcina hatékonyságában

A védelmi intézkedések elérték a céljukat, a megbetegedések terén csökkenő tendencia történik - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs idei első online sajtótájékoztatóján.

  • Müller Cecília: Higgyünk a vakcina hatékonyságában

A legfrissebb adatok szerint 856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 174 070 fő, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökkent. 5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 400-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A 93 elhunyt közül a legfiatalabb 42, a legidősebb pedig 101 éves volt. 

Müller Cecília szerint a számokat nézve egyértelműen azt tapasztalni, hogy sikeres a védekezés. 

Kiemelte, új szakaszba lépett a védekezés, a védőoltásnak köszönhetően nagyon nagy lehetőségek előtt állunk. Fontos felismerni a védőoltások fontosságát, hiszen nem csak magunkat, hanem a környezetünket is védjük. 

Az oltópontokat kijelölték, már 25 oltóponton zajlik az oltások beadása.

Már közel 12 ezer egészségügyi dolgozó megkapta az első oltását.

Az országos tisztifőorvos szerint fontos, hogy minél nagyobb számban oltakozzunk. 

Az a cél, hogy minél rövidebb idő alatt, minál nagyobb számban részesüljön a lakosság védőoltásban, hogy széleskörő védettség alakuljon ki az országban

- tette hozzá.

Kedden újabb oltóanyag-szállítmány érkezik, ami mintegy 39 ezer fő oltására elegendő, a vakcina érkezésének megfelelően fogjuk végrehajtani az oltási tervünket

- jelentette be az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília szerint nagyon fontos, hogy higgyünk a vakcina hatékonyságában a vakcina hatékonyságában, hiszen ez fog minket kivezetni a járványból.

Nem voltak nagyobb csoportosulások a közterületeken szilveszterkor

Nem voltak nagyobb csoportosulások szilveszterkor a közterületeken - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes köszönetet mondott a lakosságnak azért, hogy betartották a védelmi intézkedéseket szilveszterkor.

Közölte, hogy a hétvégén a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 2274 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök: 2233-an a kijárási tilalmat, 11-en a kutyasétáltatás 500 méteres körzetére vonatkozó rendelkezést, 30-an pedig a közterületi magatartási szabályokat szegték meg.

A maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt a hosszú hétvégén 636 emberrel szemben léptek fel a rendőrök, így 17 525-re emelkedett a szabálytalan maszkviselés miatt elrendelt intézkedések száma - mondta az alezredes.

 

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!