2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Szentkirályi Alexandra: A covidos betegekkel foglalkozó dolgozókat oltják be először

Karácsony után megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását. Legalább 5500 vakcina érkezik Magyarországra az év végéig.

  • Szentkirályi Alexandra: A covidos betegekkel foglalkozó dolgozókat oltják be először

A kormányzat bejelentette, hogy december 27-én akár már megtörténhetnek az első oltások.

„A tömeges oltások a jövő évre fognak átcsúszni a mostani számításaink szerint. Viszont miután az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer-Biontech vakcináját, ezek a vakcinák ezek után a magyar hatósági engedélyre is jogosultak és érkezhetnek Magyarországra. Úgy látjuk, hogy december 27-én el fog tudni kezdődni az oltás. Az első körben azokat az egészségügyi dolgozókat fogja érinteni, 5500 vakcina erejéig, akik a Covidosokkal dolgoznak az intenzív osztályon.”

Szentestére felfüggesztette a kormány a kijárási tilalmat, azonban nem minden szabályt oldanak fel.

„Úgy láttuk miután hétfőn a kormány és az Operatív Törzs áttekintette az aktuális járványügyi adatokat, hogy december 24.-én tehát szenteste a legkisebb kockázattal tudunk némi engedményt tenni, ahhoz, hogy a családok minél hosszabban, minél meghittebben tudják együtt ünnepelni a karácsonyt, hiszen hagyományosan ez az este nem az ide-oda mászkálásról, hanem a békés családi együttlétekről szól. Ezért azon az éjszakán nem lesz érvényben a kijárási tilalom, tehát nem kell este 8 órára hazaérni, viszont december 25-től ugyanúgy érvényes a szabályozás”

- mondta a kormányszóvivő.

HírTV

 

Kapcsolódó cikkek:

Gulyás Gergely: Túl vagyunk a második hullám csúcsán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Az aktuális adásban az 1955-ben bemutatott, Fábri Zoltán rendezte Körhinta című romantikus drámáról beszélgettünk Zs. Vincze Zsuzsa koreográfussal és Szűcs Nelli színművésszel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!