2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Schmidt: A kormány feladata a védekezés, az önkormányzatoké ennek segítése

35 nappal ezelőtt regisztrálták az első bizonyítottan koronavírussal fertőzött személyt Magyarországon. Schmidt Jenő, Lobenwein Norbert és Dudás Viktor mondták el Magyarország élőben extra című műsorunkban, hogyan érinti a koronavírus az önkormányzatokat, a zenei rendezvényeket, valamint a filmipart.

 

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke mondta el, hogyan tudnak az önkormányzatok hatékonyan segítséget nyújtani a kormánynak.

Véleménye szerint fontos, hogy az embereket jövedelemhez juttassák, részben a munkahelyek megőrzésével, részben egyéb formában, de ez nem azt jelenti, hogy termelés nélkül mindez lehetséges.

Ami a kiosztott, szétosztott pénzt és annak felhasználást illeti, okosan és helyesen kell vele bánni.

Fontos továbbá odafigyelni arra, hogy ne alakulhasson ki keresleti-kínálati sokk. El kell kerülni tehát azt, hogy valami fontos, hiánycikk legyen, illetve nagy mennyiségben forduljon elő az üzletek polcain olyan, amire keveseknek van igazán szüksége.

Az önkormányzati szektor szem előtt kell tartsa, hogy a kormány szerepét ne próbálja meg átvenni, inkább segítse azt.

Lobenwein Norbert: Várakozó állásponton a fesztiválok

Lobenwein Norbert, a Music Hungary Szövetség társelnöke arról beszélt a Magyarország élőben extrában, hogy pár héttel ezelőtt létrehoztak egy virtuális fesztivált, a MARADJ OTTHON-t. A kezdeményezéshez az ország szinte összes fesztiválszervezője csatlakozott.

A fesztiválszervező ezt követően hangsúlyozta, hogy már most látható, hogy a vírus alaposan átírja a rendezvénynaptárakat, hiszen többek között elmarad Nick Cave koncertje, és olyan nagy fesztiválok megrendezése is komoly kérdéseket vet fel, mint a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Sziget vagy a Strand Fesztivál. Ezen rendezvények kapcsán megjegyezte, hogy egyelőre még várakozó állásponton állnak, mivel ezeknek a nyári fesztiváloknak az időpontját még nem érinti a veszélyhelyzet. Hozzájuk még nem érkezett egy fellépőtől sem felmondás – tette hozzá.

Lobenwein Norbert becslése szerint az élő zenei rendezvények bevételeinek mintegy 70 százaléka elveszhet a járvány miatt.

Több ezer milliárd dollár lesz a filmipar kára

A globális filmipar kiemelkedő bevétellel zárta 2019-et, a mozik világszintű bevétele 42 milliárd dollár volt. Idén a filmipar legfeljebb negatív rekordra számíthat. Dudás Viktor filmszakértő a Magyarország élőben extra című műsorban elmondta, jelen pillanatban az óvatosabb elemzők is azt mondják, hogy 2500-3000 milliárd dollár lesz a szórakoztatóipar kára a mostani koronavírus-járvány miatt.

Ennél még magasabb is lehet ez az összeg, ha csak azt vesszük, hogy Magyarországon tartósan három éve 100 milliárd forint fölött van a filmgyártásra költött összeg és ennek az összegnek a négyötöde többnyire amerikai megrendelésű külföldi produkciók költése, akkor ebből az is látszik, hogy Magyarországon is mennyire jelentős tétel a filmgyártás az államháztartás szempontjából – mutatott rá a szakértő. 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Közlekedésbiztonsági tanösvény Miskolcon

Az állatkert lehetőséget biztosít a növény és állatvilág megismeréséhez, ugyanakkor a kialakított közlekedési útvonal lehetővé teszi a közlekedés szabályainak megismerését.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!