2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Parragh László: A közösség védelme bizonyos esetekben felülírja az egyén érdekeit

Több magyar nagyvállalatnál is oltópontokat alakítottak ki azért, hogy a dolgozók minél hamarabb megkapják a koronavírus elleni védőoltást. A kamara szerint csak úgy lehet sikeres a gazdaság újraindítása, ha minél több munkavállalót beoltanak. A stúdióban Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével beszélgetett Földi-Kovács Andrea a Magyarország Élőben műsorban.

  • Parragh László: A közösség védelme bizonyos esetekben felülírja az egyén érdekeit

"Ha egy cégnél felkínálják ezt a lehetőséget, mi a tapasztalat? Élnek ezzel a dolgozók?"

-kérdezte a műsorvezető

"Egyértelműen pozitív. Látszik, hogy a közösségben való oltakozási kedv nagyobb. Ott, ha a véleményvezéreket meg lehet győzni és egy közösséget meg lehet győzni, ott szívesebben vállalják fel közösen az oltás – úgynevezett – kockáztatást, aminek valójában nincs és lényegi kockázata"

- felelte Parragh László.

A védettségi igazolvány bevezetésével kapcsolatos kérdésre a kamara elnöke azt mondta: vannak olyan esetek, amikor a nagyobb közösség érdeke felülírja az egyéni érdekeket, amennyiben arról van szó, hogy egy egész országot karanténba zárhatnak miattuk. Azért, mert páran nem akarnak vakcinát vállalni, nem mondhatjuk, hogy a társadalom többi részét is zárják el.

Teljes adás:

 

Hír TV

Kapcsolódó anyag:

Varju László tagadja, hogy a kínai vakcina ellen nyújtottak volna be javaslatot

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!