2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Varju László tagadja, hogy a kínai vakcina ellen nyújtottak volna be javaslatot

  • Varju László tagadja, hogy a kínai vakcina ellen nyújtottak volna be javaslatot

Letagadta a DK-s Varju László, hogy bármilyen kínai vakcina betiltását követelő javaslatot benyújtottak volna az Országgyűlés elé.

Híradónk stábja azonban emlékeztette a politikust, hogy a pártja nem támogatta a Sinopharm vakcina használatát, sőt egy javaslatot is benyújtott a betiltása érdekében. Erre Varju azt mondta: ez tévedés.

Az ominózus határozati javaslat. A parlament honlapján még mindig fent van. Januárban nyújtotta be az ellenzék, ahogy látszik: mind az 5 párt képviselője aláírta. Név szerint a DK-s Vadai Ágnes, a Párbeszédtől Szabó Tímea, az LMP-s Schmuck Erzsébet, a szocialista Tóth Bertalan és a jobbikos Szilágyi György.

 

Ebben vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, amely a kínai vakcina beszerzésével és engedélyezésével foglalkozott volna.

Az ellenzéki pártok szó szerint azt írták:

"Álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség."

A Gyurcsány-párt képviselője azonban a HírTV-nek már azt is letagadta, hogy volt ilyen javaslata az ellenzéknek.

Varju László azt állítja: a baloldal nem oltásellenes és szerinte nem ők, hanem a kormány bizonytalanítja el az embereket.

Arra a kérdésre azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy a WHO ajánlása után biztonságosnak tartja-e és ajánlaná-e a kínai vakcinát a bizonytalanoknak.

Az oltóanyagot múlt héten engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet, biztonságosnak és hatékonynak nevezve a Sinopharm készítményét.

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Cáfoljuk az oltásellenes baloldal veszélyes, hamis állításait

Sunyi, elbizonytalanító kampányt folytat a baloldal a vakcinák ellen

Hallgat az ellenzék határozatuk visszavonásáról

Menczer: Az ellenzék Sinopharm elleni kampánya az elmúlt 30 év legaljasabb akciója

Az ellenzék egységesen támadta a kínai vakcinát

Dömötör Csaba: Az ellenzék álljon össze és közösen jelentse be a vakcinaellenes határozata visszavonását

Hidvéghi Balázs: A Sinopharm engedélyezése egy igazi pofára esés a baloldalnak

Merkely Béla: A legszélesebb védettséget a Sinopharm vakcina adja

Deák Dániel: Megfordult a baloldal kommunikációja és próbálja tagadni a múltat

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!