2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Ómolnár: Megpróbálják letagadni ezeknek a szerződéseknek a puszta létét

  • Ómolnár: Megpróbálják letagadni ezeknek a szerződéseknek a puszta létét

Egy vakcina egy életet jelenthet. Ebben kezdetben partnerséget ajánlott fel az Európai Unió is. Azután meglehetősen akadozott a vakcinák beszerzése.

A magyar kormány álláspontja szerint Brüsszel egész egyszerűen elrontotta a vakcinabeszerzés folyamatát.

A BorsOnline.hu-n Ómolnár Miklós, a Bors főszerkesztője egy videót tett közzé a hétvégén, amiben arra utalt, hogy Brüsszel hazudott a vakcinák beszerzése kapcsán, amikor az Európai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy valójában a gyártókkal a tagállamok szerződtek és nem is Brüsszel.

Ómolnár Miklós, a Mediaworks Bulvár- és Magazin-Üzletág igazgatója volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Korábbi politikai kapcsolatai révén jutott hozzá a szerződésekhez, melyek iránt előtte több nyugati orgánum is érdeklődött, meg is szerezve azokat – mondta Ómolnár Miklós, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

„Gondoltam ne maradjunk le mi sem. Lássunk mindenek előtt tisztán. Léteznek ilyen szerződések. Ezeket az Unió írta alá. Az aláíró az egyik uniós biztos, az egészségügyi biztos Stella Kyriakides és ezek a szerződések mindent pontosan rögzítenek, ezért érthetetlen számomra, hogy most megpróbálják letagadni ezeknek a szerződéseknek a puszta létét. Nem tudok másra gondolni, minthogy egy felelősség elhárítási mechanizmus indult meg.”

- jegyezte meg Ómolnár Miklós.

„Például Nagy-Britannia, Japán vagy az Amerikai Egyesült Államok, de főként Izrael, már tavaly nyáron lekötötte a nagy vakcinagyártóknál a megfelelő mennyiségeket, míg Brüsszelben filléreskedtek, alkudoztak és csak novemberben írták alá a szerződéseket.”

- tette hozzá Ómolnár Miklós, a Mediaworks Bulvár- és Magazin-Üzletág igazgatója.

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Fordulat a vakcinabotrányban, újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igaz

Hazudott Brüsszel a vakcina-szerződésekről? Ómolnár Miklós megszerezte a dokumentumokat

Valótlanságot állított az Európai Bizottság a megkötött vakcinaszerződésekről

Ómolnár: Az uniós vakcinabeszerzést a brüsszeli bürokrácia rontotta el

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!