2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Fordulat a vakcinabotrányban, újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igaz

A magyar illetékesek hivatalosan is megcáfolták a brüsszeli állítást, nem igaz, hogy Magyarország szerződött a nyugati vakcinagyártókkal. A Feketén-fehéren blog ismét jelentkezett.

  • Fordulat a vakcinabotrányban, újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igaz

Fordulat a vakcinabotrányban! Feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy Brüsszel nem mond igazat. Magyar illetékesek hivatalosan is megerősítették, hogy nincsenek más vakcinaszerződések, csak és kizárólag, amit a brüsszeli bürokrácia kötött.

A lényeg tehát:

Magyarország ha akart volna sem köthetett volna külön szerződéseket a nyugati vakcinagyártókkal. Erre nem volt semmiféle lehetősége. A brüsszeli bürokraták amikor mást állítanak, egyszerűen csak megpróbálják lerázni magukról a felelősséget a zavaros vakcinaszállítások miatt.

Miután a Feketén-fehéren blog nyilvánosságra hozta a gyártókkal kötött uniós vakcina-szerződéseket, a brüsszeli bürokrácia újra csak bepróbálkozott. Az Európai Bizottság magyarországi képviselete megint csak azt állította, hogy a szerződéseket nem Brüsszel, hanem az egyes a tagállamok írták alá. Vagyis nem ők a felelősek a zűrzavarért. Elkezdtek jogászkodni, hogy amit a Feketén-fehéren blog bemutatott, azok csak előzetes keretszerződések, ezután jöttek a tagállamok külön szerződései.

Csakhogy ilyen szerződések nem léteznek!

A Feketén-fehéren blog kérdése nyomán hivatalosan is megerősítették, hogy Magyarország nem szerződött egyetlen nyugati vakcinagyártócéggel sem.

Az Operatív törzs ülésén Müller Cecília egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország kizárólag az unión kívüli országokkal, vagyis az Oroszországban és Kínában gyártott vakcinákra kötött szerződéseket olyan gyógyszer-nagykereskedő cég közreműködésével, amelynek engedélye van vakcinákat behozni.

Tehát csak az orosz és a kínai vakcinaszerződést köthette meg Magyarország! Nem is tudnánk külön szerződéseket kötni, hiszen az Európai Unióban egy egységes mechanizmus, egy közös beszerzés révén zajlik a vakcina beszerzése. A magyar állam, Magyarország külön szerződéseket az európai uniós gyártókkal nem köt, nem köthet. Legfeljebb lehívhat, kérhet vakcina-szállítmányokat az uniós keretből, amelyek aztán vagy megérkeznek, vagy nem.

Magától értetődően, a józan ész alapján kerestünk és keresünk új lehetőségeket a keleti vakcina-gyártóknál, bolondok lennénk kiszolgáltatni magunkat a bizonytalan uniós szállításoknak.

Hogy mennyire így van, érdemes alaposan végig böngészni a következő táblázatot, hova jutott volna Magyarország, ha csak a Brüsszel által beígért vakcinákra támaszkodunk.

 

Már most több vakcina érkezett keletről, mint nyugatról. Kevesebb, mint 10 hét múlva pedig a Magyarországon elérhető vakcinák közel 60 százaléka az Európai Unión kívülről érkezik majd hazánkba. Ezek nélkül reménytelen lenne a helyzetünk.

 

BorsOnline

 

Kapcsolódó anyagok:

Ómolnár: Megpróbálják letagadni ezeknek a szerződéseknek a puszta létét

Ómolnár: Az uniós vakcinabeszerzést a brüsszeli bürokrácia rontotta el

Valótlanságot állított az Európai Bizottság a megkötött vakcinaszerződésekről

Hazudott Brüsszel a vakcina-szerződésekről? Ómolnár Miklós megszerezte a dokumentumokat

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarország diplomáciai képviseletet nyit Tanzániában

Magyarország diplomáciai képviseletet nyit Tanzániában

A miniszter elmondta: "Ami Tanzániát illeti, nagyon tiszteljük azt a szerepet, amelyet a regionális biztonság és stabilitás biztosításának érdekében tölt be. Tiszteljük, ahogyan a terrorizmus ellen harcol és azt is, ahogyan a menekültekről gondoskodik. Ha nem így tett volna, Európára sokkal súlyosabb migrációs válsággal kellett volna szembenéznie."

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!