2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Novák Katalin: Soha nem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből

Hír TV

2020. október 14., szerda 19:50

Már az egygyermekes családok költségeibe is beszáll az állam. Januárban indul az otthonfelújítási program. Akár 3 millió forintot is megtakaríthat, aki él a lehetőséggel. A Magyarország élőben vendége volt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Ez már a családvédelmi akcióterv2 része? – tette fel első kérdését Velkovics Vilmos a családokért felelős tárca nélküli miniszterasszonynak.

"Igen, tavaly indult a családvédelmi akcióterv és ígértük, hogy folytatni fogjuk. Ezen a családvédelmi akcióterven dolgozunk és ennek az első eleme az otthonteremtési program, nemcsak az otthonfelújítás, hanem az is, hogy lecsökkentettük az újépítésű ingatlanok értékesítési áfáját 27 százalékról 5 százalékra, illetve, hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanok esetében még ezt az 5 százalékot is visszatérítjük." - fejtette ki Novák Katalin.

"Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot. (..) Az igényelhető összeg tekintetében most nem teszünk különbséget az egygyermekes vagy többgyermekes szülők között." - tette hozzá a politikus.

Kik vehetik igénybe és mi számít lakásfelújításnak, többek között erre is rákérdezett Velkovics Vilmos műsorvezető.

"Terveink között szerepel, hogy leegyszerűsítsük az igénylés folyamatát és minimalizáljuk a visszaéléseket "– mondta az államtitkár.  

Elsődleges célunk, hogy a gyermeket nevelő családoknak tető legyen a fejük felett! (…) Az otthonteremtés mellett fontos a gazdaság serkentése is.

A családtámogatás a jövőt illetően is egy meghatározó célkitűzésünk: Magyarországon minél egyszerűbb és jobb legyen gyermeket vállalni. (…)Az ezzel kapcsolatos anyagi akadályokat minimalizáljuk. Amikor gazdaságélénkítő döntések születnek, vagy ezekről gondolkodunk, mindig ezeket a szempontokat érvényesítjük. Építeni bármit lehet, miért ne építsünk bölcsődéket vagy otthonokat.

A műsor végén az LMBTQ értékeket tükröző mesekönyvről is elmondta véleményét. A könyv nem volt még a kezemben, de követtem a híreket.

Semmilyen szexuális propakanda nem való a gyermekek számára. A szülő dolga, hogy megfelelő időben, - az általa képviselt  értékrendnek megfelelően - készítse fel a gyermekét.

Személyes véleményem, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek és én soha nem olvasnék a gyermekeimnek ilyen mesekönyvből.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagok: 

Novák: Otthonfelújítási programot indít a kormány

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell

Hír TV