2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Magyarország élőben

Kovács Zoltán: Már hétvégén elfogyhat az EB által küldött vakcina

Botrányosan lassúnak tartja az Európai Bizottság vakcinabeszerzését a magyar kormány, amely Kínából is hozna be oltóanyagot. Mennyi idő kell az átoltottsághoz, és lesz-e elég vakcina?

Egy nap alatt több mint félmillió embert is képes lenne beoltani a magyar egészségügy, feltéve, ha van elég vakcina. Hogy mikor és mennyi oltóanyag érkezik például a Pifzer-Biontectől, az az Európai Bizottságon múlik, amely a magyar kormány szerint későn kötött megállapodást.

„A stratégiánk mind addig nem érnek semmit, addig ameddig a feltételek nem állnak elő, hogy be tudjuk őket vezetni. Akkor lehet visszaállítani az életünket, ha csökken a megbetegedések és a kórházban ápoltak majd a halálos áldozatok száma, ami magától nehezen elképzelhető, hiszen szigorú intézkedésekkel lehet elérni. Illetve ha ütemesen, a lehető leggyorsabb ütemben elkezdjük az oltási programokat. Ahhoz képest, hogy már decemberre is oltóanyagot ígértek Brüsszelből, már lassan a második fele következik januárnak… Összesen 129 ezer 800 embernek való oltóanyag érkezett eddig Magyarországra Európai Uniós forrásra. Ennek mi már majdnem 80%-át beadtuk és a hétvégéig el is fogy. Tehát a stratégiák, ezen belül az oltási tervek végrehajtása az alapvetően attól függ, hogy mennyi vakcina van”

- mondta Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

 Teljes beszélgetés:


HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!