2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Magyarország élőben

Kovács István: A hatékony válságkezelést akadályozza az ellenzék

Tegnap az ellenzék nem támogatta a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényt. Hiába volt óriási tét a védekezés szempontjából, az ellenzék nem volt hajlandó az együttműködésre a tegnap délutáni szavazáson: 137-en szavaztak igennel, 57-en nemmel. Nem lett meg a 4/5-ös többség a törvényjavaslat sürgősségi tárgyalásához így arról ma nem lehetett szavazni.

  • Kovács István: A hatékony válságkezelést akadályozza az ellenzék

Dúró Dóra a Mi hazánk mozgalom parlamenti képviselője elmondta, hogy pártja számára elsődleges fontosságú az emberi élet védelme, így természetes volt, hogy a politikai csatározások helyett az emberi élet egészsége mellé állnak ki. A képviselő szerint a II. világháború óta nem élt meg a magyar társadalom ilyen napokat, ilyenkor minden nézetkülönbséget félre kell tenni. Tagjaik, aktivistáik ország szerte segítenek az idős állampolgároknak.

Dúró Dóra felháborítónak és álságosnak tartja a gyurcsányista-balliberális ellenzék hozzáállását a koronavírus törvényhez, hiszen abban minden biztosíték megtalálható arra, hogy a kormány ne élhessen vissza a különleges jogrenddel. Elmondta továbbá, hogy azért is álságos az ellenzék magatartása, mert a helyzetet kihasználva a DK-s újbudai polgármester a képviselőtestületet megkerülve hozott létre önkormányzati parkolási, valamint egy médiacéget is.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója elmondta Karácsony Gergely egy személyben gyakorolja a fővárosi közgyűlés jogait, így jelenleg több 100 milliárdról dönthet. Kovács István szerint álságos, hogy mindeközben az ellenzék tiltakozik a kormány rendkívüli intézkedései ellen.

Hozzátette, ezek az intézkedések 15 napig maradhatnak hatályban, így az Operatív Törzs, a beutazási tilalom megszűnhet péntektől. Elmondta, nehéz helyzet állt elő, most, hogy az ellenzék politikai érdektől vezérelve helytelenül cselekedett.

A francia kormány péntekre szigorította a kijárási tilalmakkal kapcsolatos intézkedéseit a kór terjedése miatt. Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő beszélt arról, hogyan kezelik az új típusú koronavírus okozta megbetegedések következtében Franciaországban kialakult helyzetet.

Az ország a tömeges megbetegedések fázisában van. Eddig kb. 20 ezer megbetegedésről és ebből kb. 850 halálesetről van tudomásuk, ami között van néhány megrázóbb haláleset is. Az elmúlt napokban meghalt például 5 orvos, valamint egy idősek otthonában tömeges halálozás történt.
Ami a kijárási tilalmakat illeti, területektől teszik függővé az intézkedések és az ellenőrzések szigorítását. Egyes területeken napi egy órás intervallumban lehet elmenni otthonról, a legfontosabb ügyek elintézésnek érdekében, például élelmiszerboltokba vagy gyógyszertárakba. Ami az egészségügyi vészhelyzetet illeti, két hónapra rendelték el az országban. Ezt követően, szükség esetén a parlamentnek lesz rá lehetősége meghosszabbítani.

A politikai elit viszonylag egységes Franciaországban, a frakciók megegyeztek egymással az új parlamenti rendben, így egyelőre nem alakult ki vita.

 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!