2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Magyarország élőben

Karácsony Gergely gondolkodásában Zugló már abszolút a perifériára szorult

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában a stúdióban vendég volt Rozgonyi Zoltán a Fidesz zuglói polgármesterjelöltje. Az adásban témaként szerepelt, hogy titokban kötött új parkolási szerződést Karácsony Gergely, akiben a Századvég közvéleménykutatási adatai szerint nem bíznak a választók, mert az emberek szerint Karácsony Gergely csődközeli helyzetbe kormányozta Zuglót, miközben például feleannyi parkolási ellenőr van a zuglói utcákon, mint korábban. Ugyanakkor a regnáló zuglói polgármestert csak a nagypolitika érdekli, a kerültét elhanyagolja.

  • Karácsony Gergely gondolkodásában Zugló már abszolút a perifériára szorult

Az Origó információja szerint a teljes zuglói önkormányzatot megkerülve kötött új parkolási szerződést Karácsony Gergely.  Az internetes lap úgy tudja: a megállapodás több mint három hónapra szól, vagyis Karácsony Gergely polgármesteri mandátumának végéig. A cikk megjelenése után a kerület vezetője tagadta, hogy bárkivel is szerződést kötött volna. Rozgonyi Zoltán, a Fidesz XIV. kerületi polgármester-jelöltje szerint a baloldal főpolgármester-jelöltje folyamatosan kárt okoz a kerületben élőknek, a parkolási ügy pedig alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka.

Velkovics Vilmos műsorvezető feltette a kérdést, látta-e a Fidesz zuglói polgármester-jelöltje az ominózus szerződést?

Rozgonyi Zoltán reagálásában kifejtette, sajnos nem látta a Karácsony Gergely által felújított szerződést.

„Karácsony Gergely máris akcióba lendült a jelek szerint. A képviselő-testület és Zugló lakosságának háta mögött tette mindezt. Zuglóban nem szokás vezetői értekezleteket tartani, legalábbis alpolgármesteri szinten, ilyenre nem került sor az elmúlt öt évben” 

– majd hozzátette: vélhetően mindenki „megkerülésével” készült el az új parkolási szerződés. Egyik képviselő sem tájékozódhatott az ügyről, nem nyerhettek betekintést az iratokba, pontosan „milyen felhatalmazás során mire szerződött” Karácsony Gergely, „milyen összeggel és kik a szerződő partnerek”. Ha pedig nem ő szerződött, akkor ki volt az, aki az önkormányzat nevében mindezt aláírta. Valamilyen szerződést vélhetően kötnie kellett, hiszen „az önkormányzatnak beruházásokat kellett eszközölnie”, annak dacára, hogy korábban Karácsony Gergely azt ígérte, hogy a kerület önállóan fogja megoldani a problémát, hogy a rendszer ne omoljon össze.  

„Attól tartok Karácsony Gergely nem hosszú távú megoldást keresett, hanem szeretné megúszni ezt a botrányt, ezt a problémát. Ez a szőnyeg alá söprése a problémának nem pedig a valós megoldása. Gondolom, ’az utánam a vízözön’ hangulata lehet Karácsony Gergelynek”

– vélekedett a politikus.

Rozgonyi Zoltán a műsorban elmondta, pontosan azt sem tudják, most hány alkalmazott dolgozik a zuglói parkolást illetően, vannak olyan információk, hogy „néhányan írásbeli szerződés nélkül dolgoznak az utcán”, ami „elképzelhetetlen és értékelhetetlen egy önkormányzat részéről” – húzta alá a Fidesz polgármester-jelöltje, aki szerint nem ez az első „káoszos” történet Zuglót illetően, a jelenlegi polgármester igyekszik elodázni a megoldásokat és csak a kampányra koncentrál. Felröppent a hír, miszerint Zugló lehet az első olyan kerület, amely ellen csődeljárást fognak kezdeményezni: nagyon rossz állapotban van a költségvetés, Zugló hitelekből él, nem megalapozottak a költségvetési számai a kerületnek, ezt a jegyző is beismerte – nyilatkozta Rozgonyi Zoltán, több mint 3 milliárdos ráfordítással lehetne csak egyensúlyba hozni a tételeket, fűzte hozzá a politikus.

Zugló teljes ingatlanvagyonát fel kéne élni ahhoz, hogy a 2019-es költségvetést tartani lehessen. Kétmilliárdos hitelkeretet használ a kerület a korábbi 800 millióssal szemben, noha az adósságát a magyar kormány az előző ciklus végén törölte. Közel 8 milliárdnyi adósságtól szabadult így meg Zugló.

„Minden adott volt, hogy ez egy jól működő kerület legyen. A költségvetés rossz helyzetbe került”, egy 120 ezres kerületet nem lehet csak fél szívvel kormányozni, nem tüntetésekre kell járni, hanem a kerületért lobbizni, de Karácsony Gergelynek Zugló most már abszolút perifériára szorult a gondolkodásában – húzta alá a kerület Fideszes alpolgármestere.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!