2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Deutsch Tamás kizárása kedvezőtlen folyamatokat indítana el

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Deutsch Tamás kizárása kedvezőtlen folyamatokat indítana el

Itt van ez a formálódó európai parlamenti határozat, amelyben vélhetően elítélik a Tanács ülésén született megállapodást, amely a magyar-lengyel vétó feloldására jött létre. Ez tulajdonképpen egy politikai hadüzenet

– tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint

hadüzenetként és bosszúként is értékelhető, de az európai politikában semmiképp sem minőségi az, amit az EP képvisel a hozzáállásával. Hatalmi érdekek mentén nem volt Európai Parlament, amely támadta a Tanácsot, amely csúcsszerve az Uniónak

– mutatott rá az alkotmányjogász.

A műsorvezető elmondta, hogy kiszivárgott az a határozat, amelyet feltehetően holnap a Zöldek, a Liberálisok, a Szocialisták és a Néppárt is megszavaz majd.

Miután a nagykövetek tanácsa elfogadta az Unió költségvetésének a keretrendszerét, amelyben 1074 milliárd euróról van szó, de ezt az EP szakbizottsága is elfogadja majd. Ezért ez nem képezi vitatárgyát. Viszont a 750 milliárdos helyreállítási alap esetében arról fognak szavazni, hogy a GNI-nek megfelelő 1,2 százalék helyett 2 százalék legyen az a küszöb, amelyet befizethetnek százalékosan a tagállamok, hiszen egy hitelről van szó.

A harmadik kérdés pedig a Tanács jogállamisággal kapcsolatos állásfoglalása, amelyet hevesen támad az EP.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárása ifj. Lomnici Zoltán szerint kedvezőtlen folyamatokat indítana el. Az elmúlt időszak történéseinek kapcsán a Századvég Alapítvány jogi szakértője leszögezte, hogy az EPP is bocsánatot kérhetne, nemcsak Deutsch Tamás, aki ma bocsánatot kért a kijelentéséért, és ezzel egy hatalmas gesztust gyakorolt. 

Végül a Fidesz EP-frakciójának Néppárttal való lazítási szándéka is szóba került. Ezzel kapcsolatban pedig Ifj. Lomnici Zoltán annyit jegyzett meg, hogy erre már volt példa az EP-n belül, és működőképesnek bizonyult.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó:

Deutsch Tamás bocsánatot kért

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!