2021. 10. 26. Kedd Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Külföld

Deutsch Tamás bocsánatot kért

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP néppárti (EPP) képviselőcsoportjának címzett levélben kért bocsánatot a frakciót és vezetőjét bíráló kijelentéseiért, ugyanis - mint közölte - nem állt szándékában egyetlen képviselőt, a pártcsalád egyetlen tagját sem megsérteni. Az EP-képviselő erről Brüsszelben nyilatkozott kedden.

A képviselő azzal összefüggésben nyilatkozott, hogy Othmar Karas néppárti EP-képviselő december elején a magyar politikus kizárását kezdeményezte az Európai Néppárt (EPP) uniós parlamenti frakciójából Deutsch Tamás azon nemrégiben tett kijelentése miatt, amely párhuzamba állította az EP néppárti frakciójának és a frakció vezetőjének, Manfred Webernek a jogállamisági mechanizmus melletti kiállását a 20. század önkényuralmi rendszereinek módszereivel.

Deutsch Tamás magyar újságíroknak kijelentette, a néppárt ereje az egységében és a sokszínűségében van, ettől tud a legnagyobb támogatottsággal bíró európai politikai pártként működni.

Amennyiben sokféleségén változtatni akar, akkor az ereje is gyengül - vélekedett. Szerinte a szerda esti néppárti frakcióülésen a korábbinál higgadtabb, nyugodtabb és józanabb tanácskozás várható az előterjesztésről.

"Mindenfajta félreértés elkerülése érdekében azt az összehasonlítást, amit használtam, a magam részéről visszavonom, hogy a bocsánatkérésem mellett ez további hullámokat ne gerjesszen a néppárton belül" - fogalmazott.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőinek egyetlen forgatókönyvük van a szerdai frakcióülésre vonatkozóan, mégpedig az, hogy továbbra is az Európai Néppárt képviselőiként folytatják az uniós parlamenti munkájukat - emelte ki.

Deutsch Tamás levelében kiemelte: nem állt szándékában senkit sem megsérteni.

Sem a képviselőcsoport vezetőjét, sem a frakció tagjait, sem pedig a politikai családot - írta.

"A megfogalmazás helytelen volt a részemről, amiért elnézést kérek. Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom" - fogalmazott.

A képviselő reményét fejezte ki, hogy a kialakult feszültségek feloldhatók és a frakció folytatni tudja munkáját az Európai Unió erősítése érdekében. Különösen egy olyan válsághelyzetben, amikor az egységre minden korábbinál nagyobb szükség van - tette hozzá a politikus.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Természeti csapások sújtják Dél-Olaszországot

Egy hónap után ismét kitört az Etna 2021. október 25.

Bajba kerülhet Európa: kevés a földgáz

Extrém hideg tél érkezhet az európai kontinensre. 2021. október 25.

Bombaciklon pusztított Kaliforniában

A vihar kidöntötte a fákat és az elektromos vezetékeket. A hatóságok evakuációs központokat hoztak létre. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!