2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Külföld

Deutsch Tamás bocsánatot kért

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP néppárti (EPP) képviselőcsoportjának címzett levélben kért bocsánatot a frakciót és vezetőjét bíráló kijelentéseiért, ugyanis - mint közölte - nem állt szándékában egyetlen képviselőt, a pártcsalád egyetlen tagját sem megsérteni. Az EP-képviselő erről Brüsszelben nyilatkozott kedden.

  • Deutsch Tamás bocsánatot kért

A képviselő azzal összefüggésben nyilatkozott, hogy Othmar Karas néppárti EP-képviselő december elején a magyar politikus kizárását kezdeményezte az Európai Néppárt (EPP) uniós parlamenti frakciójából Deutsch Tamás azon nemrégiben tett kijelentése miatt, amely párhuzamba állította az EP néppárti frakciójának és a frakció vezetőjének, Manfred Webernek a jogállamisági mechanizmus melletti kiállását a 20. század önkényuralmi rendszereinek módszereivel.

Deutsch Tamás magyar újságíroknak kijelentette, a néppárt ereje az egységében és a sokszínűségében van, ettől tud a legnagyobb támogatottsággal bíró európai politikai pártként működni.

Amennyiben sokféleségén változtatni akar, akkor az ereje is gyengül - vélekedett. Szerinte a szerda esti néppárti frakcióülésen a korábbinál higgadtabb, nyugodtabb és józanabb tanácskozás várható az előterjesztésről.

"Mindenfajta félreértés elkerülése érdekében azt az összehasonlítást, amit használtam, a magam részéről visszavonom, hogy a bocsánatkérésem mellett ez további hullámokat ne gerjesszen a néppárton belül" - fogalmazott.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőinek egyetlen forgatókönyvük van a szerdai frakcióülésre vonatkozóan, mégpedig az, hogy továbbra is az Európai Néppárt képviselőiként folytatják az uniós parlamenti munkájukat - emelte ki.

Deutsch Tamás levelében kiemelte: nem állt szándékában senkit sem megsérteni.

Sem a képviselőcsoport vezetőjét, sem a frakció tagjait, sem pedig a politikai családot - írta.

"A megfogalmazás helytelen volt a részemről, amiért elnézést kérek. Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom" - fogalmazott.

A képviselő reményét fejezte ki, hogy a kialakult feszültségek feloldhatók és a frakció folytatni tudja munkáját az Európai Unió erősítése érdekében. Különösen egy olyan válsághelyzetben, amikor az egységre minden korábbinál nagyobb szükség van - tette hozzá a politikus.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!