2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Magyarország élőben

ifj. Lomnici Zoltán: A hitleri életmű rehabilitálása történik

A Gyurcsány-párt egyik polgármestere, László Imre a tömeggyilkos, zsidókat kiirtó Hitlert példaképként állította: "'36-ba vagy '37-be a Time magazin, Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg, mert az a munkája, amit addig kifejtett az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nemigazán fér ebbe a képbe bele" - mondta László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere. Az ügyről ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • ifj. Lomnici Zoltán: A hitleri életmű rehabilitálása történik

Aki ilyet mond annak mi a politikai krédója ön szerint? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Ezek egyenes szavak és arról szólnak, hogy egyrészt a hitleri életmű rehabilitálása történik minden olyan esetben, amikor bármilyen módon mentegetik a 6 millió ember kiirtásáról elhíresült és egyéb rémtetteivel a történelemkönyvekbe magát beíró diktátort. Arról szól talán, hogy egy liberális DK-s városvezető akár ezt is megteheti, hogy ezt büntetlenül csinálja, hiszen azóta úgy tűnik, hogy egy bocsánatkéréssel megpróbálja ezt a kérdést rendezni és arról is szól, hogy az eredeti szándékot, nevezetesen, hogy Mandela-ról elnevezzenek egy közterületet. Ezt megpróbálja az érintett egy hitleri példával ellensúlyozni, amely egyébként azt jelzi, hogy a szélsőségek egybeérnek. Tehát egy radikális baloldali számára egy radikális jobboldali példa az úgy tűnik, hogy legitim.

-          mondta ifj. Lomnici Zoltán a Századvég jogi szakértője.

 

Kapcsolódó anyagaink:

Hitlert dicsérte a DK-s László Imre

Az ellenzéki pártok is elítélik László Imre antiszemita kijelentését

 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!