2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

Horváth József: Túl zavaros Gerald Knaus életútja

Hír TV

2020. szeptember 10., csütörtök 20:05

Jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot Gerald Knaus, Soros György lobbistája, akit a napokban leplezett le a Magyar Nemzet tényfeltáró cikksorozata. A kérdésre Horvát József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója válaszolt Magyarország élőben című műsorunkban.

„Rakjuk össze a személyiségképét, a profilját Gerald Knaus-nak! Oxfordban, Bolognában, Brüsszelben tanult. Aztán tanított Ukrajnában, 5 évig dolgozott Bulgáriában, Boszniában különféle NGO-k. 2004-től Isztambulban élt, 2007-től pedig a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány ösztöndíjasa. Hogyha mondjuk kapna egy ilyen dossziét a szolgálatoknál, akkor miről árulkodna ez az életút első ránézésre?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Első ránézésre egy ilyen életútnál mindig azt látja az ember, hogy túl zavaros. Tehát, hogyha túl sok helyen megfordult valaki, akkor ott valamit el akar rejteni. Tehát melyek azok az életmomentumok, amelyek tisztázatlanok egy ilyen pályán, amely első olvasatra borzasztóan jól tűnik, és hogyha most egy HR-es menedzser nézné, akkor azt mondaná, hogy hát ez a világ legjobb embere, hiszen mindenhol szükség van rá, mindenhol jól dolgozik, sikeres ember. De ha az én szakmámat fordítom le, akkor azt mondom, ha ez mindenhol mozog, akkor most ő egy utazóügynök, aki a saját termékét el akarja adni vagy pedig egy olyan találkozókat és szervezést lebonyolító – akár az én terminusaim szerint – titkosszolgálati ember, aki több országban is rezidentúrákat épít ki.”

-            válaszolta Horváth József.

Hír TV