2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Magyarország élőben

Hollik István: Az isztambuli egyezmény a liberálisok és genderisták trójai falova

A KDNP politikai nyilatkozatot terjesztett be az országgyűlés elé, melyben elutasítják az isztambuli egyezmény ratifikációját. A vita most is zajlik, a zárószavazás pedig holnap lesz. A részletekről Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Hollik Istán elmondta, hogy több probléma is van az egyezménnyel, amellett, hogy számos hasznos és teljesen egyértelmű célkitűzést is megfogalmaz, például a nők elleni erőszak kérdésében. Közölte azonban, hogy ezeket a rendelkezéseket a magyar jogrend, erősebben és szigorúbban magába foglalja. A kormány többek között új büntetőjogi tényállást állapított meg, a kapcsolati erőszakot. Igyekeznek minden eszközt megragadni, hogy megvédjék a nőket az erőszak bármely formájától.

Az egyezménynek azonban vannak olyan pontjai melyet nem fogadhatnak el, ilyen például az a genderelvű szemlélet, mely a nemeket a társadalmilag kialakult szerepek és viselkedési formák, nem pedig a biológiai nem alapján határozza meg. Az egyezmény ezen része egyúttal rá akarja erőltetni az egyezményt aláíró országokra a menedékjog nemi alapon történő biztosítását.

Nagyban sértené Magyarország szuverenitását. Mi akarjuk eldönteni ki léphet be és ki nem, ezt csavarná ki a kezünkből.

 

Az Isztambuli Egyezmény elutasítását javasolja a KDNP

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!