2020. július 2.,
csütörtök, Ottó napja

Hollik István: Az isztambuli egyezmény a liberálisok és genderisták trójai falova

Hír TV

2020. május 4., hétfő 19:02

A KDNP politikai nyilatkozatot terjesztett be az országgyűlés elé, melyben elutasítják az isztambuli egyezmény ratifikációját. A vita most is zajlik, a zárószavazás pedig holnap lesz. A részletekről Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Hollik Istán elmondta, hogy több probléma is van az egyezménnyel, amellett, hogy számos hasznos és teljesen egyértelmű célkitűzést is megfogalmaz, például a nők elleni erőszak kérdésében. Közölte azonban, hogy ezeket a rendelkezéseket a magyar jogrend, erősebben és szigorúbban magába foglalja. A kormány többek között új büntetőjogi tényállást állapított meg, a kapcsolati erőszakot. Igyekeznek minden eszközt megragadni, hogy megvédjék a nőket az erőszak bármely formájától.

Az egyezménynek azonban vannak olyan pontjai melyet nem fogadhatnak el, ilyen például az a genderelvű szemlélet, mely a nemeket a társadalmilag kialakult szerepek és viselkedési formák, nem pedig a biológiai nem alapján határozza meg. Az egyezmény ezen része egyúttal rá akarja erőltetni az egyezményt aláíró országokra a menedékjog nemi alapon történő biztosítását.

Nagyban sértené Magyarország szuverenitását. Mi akarjuk eldönteni ki léphet be és ki nem, ezt csavarná ki a kezünkből.

 

Az Isztambuli Egyezmény elutasítását javasolja a KDNP

Hír TV