2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Hollik István: A Szeviép-ügyben akár büntetőjogi következményekkel járó cselekmények is történtek

A kormány szerint a teljes szegedi igazságszolgáltatási rendszer függetlensége kérdőjeleződött meg a Szeviép-ügyben hozott ítélet után. Hozzá kell-e nyúlni a bírók jogállásáról szóló törvényhez? A Magyarország élőben című műsorunkban Hollik István kormányszóvivőt kérdeztük.

  • Hollik István: A Szeviép-ügyben akár büntetőjogi következményekkel járó cselekmények is történtek

„A Szeviép-ügyben születtek egymásnak teljesen ellentmondó bírósági ítéletek, egy nagyon furcsa ügyszignálási rendre derült fény, nagyon furcsa megbízási szerződések a bírónő családjával kapcsolatban. Sokan azt mondják, hogy megrendült a hit a bírói függetlenségben, hogy vége a mítosznak. Nem lehet, hogy már korábban vége lett ennek a mítosznak? Arra gondolok, hogy Czeglédy Csaba szabadlábon védekezik hatmilliárdos csalási váddal”

– tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Igen. Ott ugye a DK egy jogi kiskaput használt ki, európai parlamenti képviselőnek indította. Itt ezzel kapcsolatban a kormánypártok megtették a szükséges intézkedéseket. Ezentúl egyébként, ha már van folyamatban egy büntetőügy, akkor arra a mentelmi jog nem vonatkozik, tehát ezt a részét már az Országgyűlés orvosolta. Én azt gondolom, hogy azon nem lehet vitatkozni, hogy ez az ügy alapjaiban képes megrendíteni a bíróságokba, a bírói döntésekbe vetett közbizalmat. Az, ami a győri tragédia kapcsán, a gyermekgyilkosságok tragédiája kapcsán történt, ami látszik, hogy súlyos bírói hibák vezettek a tragédiához, hogy ha súlyosabb ítéletet szab ki a bíró, amit egyébként meg kellett volna tennie, akkor az elkövető még mindig börtönben ülne, illetve, hogy ha a büntetés-végrehajtás javaslata ellenére nem helyezik feltételes szabadlábra, a gyerekek még mindig élnének. A Szeviép-ügyben pedig azt látjuk, hogy egyértelmű összeférhetetlenség, sőt ennél durvább, akár büntetőjogi következményekkel járó cselekmények is történtek.”

– válaszolt Hollik István.

Az ehhez kapcsolódó „Teljes körű vizsgálat lefolytatását kéri a kormány az OBH-tól a Szeviép-ügy bíróinak ügyében" című cikkünket a linkre kattintva olvashatják el.

Velkovics Vilmos a DK-s Gréczy Zsolt internetre kikerült pornográf képeivel kapcsolatban is megkérdezte Hollik István véleményét:

Hollik erre a következőket mondta: 

„ Azt gondolom, hogy normális ember ilyen fényképeket nem készít, nem tárol a telefonján azt aztán meg végképp nem csinálja, hogy elküldözgeti másoknak. Undorítónak tartom, szerintem normális ember ilyen nem csinál."

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!