2020. október 19.,
hétfő, Nándor napja

Hollik István: A konzultációk középpontjában a kormányzati munka áll

Hír TV

2020. január 13., hétfő 20:04

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt a vendége, akit Velkovics Vilmos a félidős választókerületi elnöki konzultációkról, a gyöngyöspatai szegregációs ügyben kiszabott bírságról és a titokzatos MSZP-s fekete kasszáról kérdezett.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy

egy félidős konzultációról van szó.

Ezeknek a beszélgetéseknek az a célja, hogy a miniszterelnök a választókerületi elnökökkel – akik az esetek többségben országgyűlési képviselők is - áttekintse a 2018 óta tartó kormányzati ciklus eddig elért eredményeit, és kijelöljék az előttünk álló két év főbb feladatait.

Velkovics Vilmos arra is kíváncsi volt, hogy ezeken a beszélgetéseken kérdőre fogja-e vonni Orbán Viktor azokat a választókerületi elnököket, amelyekben a Fidesz vereségeket szenvedett. Erre Hollik István azt válaszolta, hogy erről szó sincs,

kizárólag a kormányzati munkáról fog szó esni ezeken a találkozókon. Azért is kíváncsi a miniszterelnök a választókerületi elnökök tapasztalataira, mert ők állnak napi kapcsolatban a választókkal, és a Fidesz mindig is odafigyelt az ő véleményükre, észrevételeikre, és így a szavazókat is be lehet csatornázni a kormányzati munkába.

A műsorvezető megemlítette az ellenzéki lapok találgatásait is esetleges személycserékről. Erre a kommunikációs igazgató csak annyit válaszolt, hogy nem ez első eset lenne, hogy ezek a portálok és lapok valótlanságokat állítanak.

A gyöngyöspatai szegregációs ügyben kiszabott 100 milliós kártérítéssel kapcsolatban a kommunikációs igazgató megegyezte, zajlik a feljelentést tevő szervezet vizsgálata, de annyi bizonyos, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványt egy volt SZDSZ-es képviselő hozta létre, és a szervezet több szálon kötődik a különféle Soros-szervezetekhez. Hollik István hozzátette, hogy a bírság a falu két évnyi saját bevételének összege.

Végezetül a Szanyi Tibor, volt MSZP-s képviselő által említett "titkos fekete kassza" kapcsán a kommunikációs igazgató megjegyezte, hogy a Fidesz azt várja az MSZP-től, hogy álljanak elő, és valljanak színt az ügyben. Hozzátette, hogy

nem először fogalmazódnak meg ilyen vádak az MSZP-vel szemben.

Korábban egy rejtélyes széfről már Zuschlag János és Gyurcsány Ferenc is beszélt.

Hír TV