2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Szanyi Tibor szerint feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői

Hír TV

2020. január 8., szerda 09:13

Feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői - állítja Szanyi Tibor. A párt volt alelnöke szerint titkos pénzügyi megállapodások szövik át a pártot. A volt szocialista politikus az MSZP jelenlegi helyzetéért Gyurcsány Ferencet teszi felelőssé.

 

Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t - állította Szanyi Tibor az Azonnalinak adott interjúban. A korábbi szocialista politikus úgy nyilatkozott: az MSZP vezetői feketén kapnak fizetéskiegészítést. Szanyi szerint az elnökség és a párt-elnök között egy titokban tartott megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakció-vezető biztosít valamilyen fizetést, de nem tudni, honnan.

Szanyi Tibor az Azonnalinak arról is beszélt: szerinte az MSZP-n már a feloszlatás sem segít.

Elváltak útjaink, sok sikert kívánunk neki. Nálunk ma senki nem ragadott zsebkendőt és sírta könnyesre a szemét az ő távozása miatt.

- Így reagáltak az MSZP politikusai arra, hogy Szanyi Tibor hátat fordított a pártnak. A szocialisták korábbi alelnöke, elnökségi tagja döntését azzal indokolta, hogy pártja már nem eléggé baloldali.

Szanyi az ATV-ben azt mondta a változás 2006-ban kezdődött el.

Egy nagyon erős megszorításokra épülő programot vázolt fel az akkori kormány, Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Az MSZP pálfordulásáért pedig Gyurcsány Ferencet tette felelőssé.

Én akkor egy nagyon éles kirohanást intéztem, hogy álljon meg a szekér, hát kedves miniszterelnök úr, ez egy full neoliberális, megszorító, a szocialista, baloldali gondolkodástól teljesen távol álló gazdaságpolitika. Vállalhatatlan, stb...Akkor elég ügyesen leszerelt a miniszterelnök, hogy a Tiborral ezt egy kávé mellett megbeszéljük.

Szanyi Tibor emlékeztetett: 2010 és 2014 között volt esély arra, hogy az MSZP megváltozzon, de a baloldali fordulat akkor is elmaradt és pártja elsőként csatlakozott a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett ellenzéki összefogáshoz.

Hír TV