2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Szanyi Tibor szerint feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői

Feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői - állítja Szanyi Tibor. A párt volt alelnöke szerint titkos pénzügyi megállapodások szövik át a pártot. A volt szocialista politikus az MSZP jelenlegi helyzetéért Gyurcsány Ferencet teszi felelőssé.

  • Szanyi Tibor szerint feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői

 

Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t - állította Szanyi Tibor az Azonnalinak adott interjúban. A korábbi szocialista politikus úgy nyilatkozott: az MSZP vezetői feketén kapnak fizetéskiegészítést. Szanyi szerint az elnökség és a párt-elnök között egy titokban tartott megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakció-vezető biztosít valamilyen fizetést, de nem tudni, honnan.

Szanyi Tibor az Azonnalinak arról is beszélt: szerinte az MSZP-n már a feloszlatás sem segít.

Elváltak útjaink, sok sikert kívánunk neki. Nálunk ma senki nem ragadott zsebkendőt és sírta könnyesre a szemét az ő távozása miatt.

- Így reagáltak az MSZP politikusai arra, hogy Szanyi Tibor hátat fordított a pártnak. A szocialisták korábbi alelnöke, elnökségi tagja döntését azzal indokolta, hogy pártja már nem eléggé baloldali.

Szanyi az ATV-ben azt mondta a változás 2006-ban kezdődött el.

Egy nagyon erős megszorításokra épülő programot vázolt fel az akkori kormány, Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Az MSZP pálfordulásáért pedig Gyurcsány Ferencet tette felelőssé.

Én akkor egy nagyon éles kirohanást intéztem, hogy álljon meg a szekér, hát kedves miniszterelnök úr, ez egy full neoliberális, megszorító, a szocialista, baloldali gondolkodástól teljesen távol álló gazdaságpolitika. Vállalhatatlan, stb...Akkor elég ügyesen leszerelt a miniszterelnök, hogy a Tiborral ezt egy kávé mellett megbeszéljük.

Szanyi Tibor emlékeztetett: 2010 és 2014 között volt esély arra, hogy az MSZP megváltozzon, de a baloldali fordulat akkor is elmaradt és pártja elsőként csatlakozott a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett ellenzéki összefogáshoz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!