2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Magyarország élőben

Hidvéghi Balázs: Ki fogok állni mindig a meggyőződésemért és a magyar érdekekért

Egyoldalúnak és az objektivitást nélkülözőnek nevezte Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Frans Timmermanns magyar kormányt bíráló szavait az Európai Parlament LIBE bizottságában. A politikus a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette: az európai balliberális elit elrabolta a jogállamiság fogalmát, és akik más véleményt vallanak, azokkal szemben fegyverként használják a jogállamisági eljárást.

  • Hidvéghi Balázs: Ki fogok állni mindig a meggyőződésemért és a magyar érdekekért

Elsődlegesnek nevezte Frans Timmermans a jogállamiság megerősítését és azt, hogy a betartására uniós szinten dolgozzanak ki mechanizmusokat, javasolta, hogy a jogállamiságot megsértő országokat pénzügyi szankciókkal sújtsák. Timmermans hozzátette, hogy a civil szervezeteken keresztül is erősíteni kell a jogállamiságot, ehhez az NGO-knak pénzügyi támogatást kell nyújtani. Negatív példaként említette Lengyelországot és Magyarországot. Bírálta a magyar kormányt az akadémiai szabadság korlátozása és a menekültkérőkkel szembeni állítólagos diszkriminatív eljárás miatt.

Az még kérdéses, hogy Frans Timmermans-nál marad-e a jogállamiság protfóliója, ezzel kapcsolatban a Hír TV-nek kitérő választ adott, később a LIBE bizottság előtt azt mondta, hogy a jogállamiság felügyeletének jogköréről Ursula von der Leyen fog dönteni. Brüsszeli hírek szerint ez a terület Csehország biztosjelöltjéhez Věra Jourová-hoz fog tartozni.

Tételezzük föl, hogy marad Timmermans-nál ez a jogállamiság, ugye ő volt a baloldal csúcsjelöltje, az MSZP mellett kampányolt, Soros György listáján is fent volt és ugyanakkor elkezd szankciókat, éves jelentéseket emlegetni, hogyan kell érteni ezt a csomagot képviselő úr? - kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Kezdjük azzal és szögezzük le, hogy Timmermans egy bukott politikus. Hollandiában is, de európai szinten is, hiszen nem sikerült a bizottság elnökévé válnia a célkitűzése ellenére és gyakorlatilag lehet, hogy most más portfóliót kap, ha bizottsági tag marad. A helyzet az, hogy itt egy végletesen egyoldalú és objektivitást nélkülöző megközelítés rajzolódik ki, erről beszélt ő ma is. Voltak feszültebb pillanatok ezen a bizottsági ülésen, volt amikor fejhangon üvöltött egy lengyel képviselőnek adott válaszakor. Érezhető a frusztrációja, ha a kudarcot nézzük, ami őt övezi. Ugyanakkor az is látható, hogy ebben a bizottság és ne feledjük el a LIBE bizottság volt a Sargentini-jelentés bölcsője is, összegyűjti gyakorlatilag a leginkább bevándorláspárti, legliberálisabb, legszélsőségesebben multikulturalizmust erőltető képviselőket az Európai Parlamentben, itt ő egy sztár, ebben a kis közegben és a mai beszámolójából is az derült ki, hogy a jogállamisággal továbbra is vissza akarnak élni és politikai fegyverként akarják használni, ami nem csak igazságtalan, de veszélyes is, hiszen hitelteleníti a jogállamiság fogalmát és a demokráciát is rombolják ilyen értelemben. Ezt mondtam el a mai vitában is amikor hozzászóltam.

- válaszolt Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!