2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Magyarország élőben

Ha a Fideszen múlik, akkor Manfred Weber nem lesz az Európai Bizottság elnöke

Csak olyan csúcsjelöltet tud támogatni a Fidesz az Európai Bizottság élére, aki nem bevándorláspárti – mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában Hidvéghi Balázs. A kormánypárt EP-képviselője szerint, ha a Fideszen múlik, akkor a néppárti Manfred Weber nem lesz a testület első embere. Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a bizottság elnökét a szabály szerint az Európa Tanács jelöli ki, amihez a Fidesz továbbra is ragaszkodik.

  • Ha a Fideszen múlik, akkor Manfred Weber nem lesz az Európai Bizottság elnöke

Hidvéghi Balázs szerint az európai parlamenti választások eredménye is azt mutatja, helyes politikát folytat a Fidesz, hiszen évek óta megtalálja az emberekkel a hangot és olyan válaszokat ad a kérdésekre és problémákra melyek találkoznak az emberek többségének támogatásával.

A politikus elmondta, az európai parlamenti választások végével meg is kezdődik az önkormányzati választásokra valamint az európai uniós tárgyalásokra való felkészülés melyek Európa következő időszakát határozzák meg.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon kérdésére, hogy a máltai baloldali párt mellett az Európai Néppártban második legeredményesebbként bejutott Fideszre milyen kötelezettséget, felelősséget ró az uniós választáson elért eredmény, Hidvéghi Balázs kiemelte, ezzel a megerősített politikai felhatalmazással, ami a párt és a miniszterelnök mögött van, kötelességük kiállni Magyarország érdekeiért és változtatni kell a brüsszeli bevándorláspárti politikán.

Hidvéghi a csúcsjelölti kérdéssel kapcsolatban nem bocsátkozott találgatásokba, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, az európai intézmények élén olyan személyeket szeretnének látni akik nem bevándorláspártiak és nyitottak arra a nemzeti politikára, valamint a nemzetek Európájának koncepciójára, amit a Fidesz képvisel és ami miatt ezt az óriási támogatást és népi felhatalmazást ismét megkapta.

Az Európai Néppárt csúcsjelöltjével Manfred Weberrel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte, a bajor politikus jelölését Orbán Viktor kormányfő egyebek között azért nem támogatja, mert Weber egy olyan jelölt, aki sértegette a magyar választókat. A frissen megválasztott európai parlamenti képviselő hozzátette: 

most még nem egyértelmű, hogy milyen irányba fordul az európai politika, bár az eredmények azt mutatják, hogy Európában elégedetlenség van az emberekben az eddigi brüsszeli politikával szemben, ennek pedig egy kulcspontja a bevándorlás ügyében kialakult vita.

Szerinte az európai vezetőkről olyan döntéseket kellene hozni, ami figyelembe veszi a választók akaratát.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy a Fidesznek megfelel-e a Spitzenkandidat-rendszer, Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, hogy olyan szabályról van szó, ami nincs benne az uniós szerződésekben. A Fidesz ragaszkodik ahhoz, hogy bizottsági elnököt az állam- és kormányfők tanácsa jelöltje ki.  

 

Orbán Viktor kormányfő is részt vesz kedden az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli informális ülésén. Zöldhegyi Katalin, a Hír Tv brüsszeli tudósítójának helyzetjelentése:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!