2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

György László: Magyarországon nő a beruházási kedv

Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása kezdődik. Egy dél-koreai vállalat akkumulátor gyárat épít, melynek éves kapacitása 30 GWh. Miközben az egész világon csökken a beruházási kedv a járvány alatt, Magyarország kivételt képez.

  • György László: Magyarországon nő a beruházási kedv

„Az ENSZ—nek tegnap jött ki egy friss jelentése arról, hogy a tavalyi évben hogyan alakultak a beruházások a világban. A beruházási célú külföldi tőkeáramlás 42%-al csökkent a világban. Nagyon markánsan csökkent. Ezzel szemben Magyarországon 140%-al nőtt 2019-hez képest 2020-ban. Majdnem két és félszeresére emelkedett a munkaerőt kereső, munkahelyeket teremtő, új technológiai beruházást jelentő külföldi tőkebeáramlás”

- mondta György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. Elmondta a magyar kormány 2010 óta követ egy stratégiát, amely abból áll, hogy munka és tudás alapú társadalmat építsen, újra iparosítsa Magyarországot és mindenkinek segítenek, aki itthon kíván beruházni.

„Van egy nagyon jól működő beruházást ösztönző ügynökségünk, ezt Hungarian Investment Promotion Agency-nek ismerik a világban és a objektív nemzetközi összehasonlító rangsorok alapján tavaly már 3. alkalommal volt Kelet-Európa és Ázsia legjobb beruházásösztönző ügynöksége a HIPA. Emellett mi más utat választottunk a válságkezelésben. Azt mondtuk, hogy nem kapkodunk és nem adunk segélyeket az otthonülésért, hanem azokat támogatjuk, akik dolgoznak. Amennyi versenyképest munkahelyet meg tudunk őrizni, annyit megőrzünk. Egyébként pedig a beruházások támogatásával erősítjük meg a munkahelyeket és hozunk létre újakat.”

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Kapcsolódó cikkek:

2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!