2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

A dél-koreai SK Innovation, amely eddig 177,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és 750 magyar embernek ad munkát, és most újabb nagyberuházást fog végrehajtani 681 milliárd forint értékben. Az elektromos járművekbe akkumulátorokat gyártó cég két magyarországi gyárának együttes értéke 416 milliárd forint lesz, és összesen 2500 embert fog foglalkoztatni - jelentette be Szijjártó Péter.

  • 2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

Az SK Innovation egy új, magyarországi akkumulátorgyár létrehozásáról hozott döntést. Az Iváncsán megépülő gyár a cég legnagyobb európai üzeme lesz, és mintegy 238 milliárd forintból valósul meg.

A két, már felépült komáromi gyáruk bizonyította Magyarország versenyképességét, valamint a kormányzati tisztviselők elkötelezett támogatását - mondta el az élő bejelentkezésben az SK Innovation vezérigagzatója. Majd kiemelte, hogy számításaik szerint az új beruházás mintegy 2500 új munkahelyet teremt majd.

A dél-koreai cég képviselője arról is beszélt, hogy az elektromos akkumulátor iparág összhangban van az Európai Zöld Megállapodással, és ezen iparágnak köszönhetően  Magyarország és Iváncsa térsége a zöld mobilitási üzemág központjává válhat.

Szijjártó Péter: Minden idők legnagyobb zöldmezős beruházást jelenthették be

Szijjártó Péter az SK Innovation bejelentését követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hazánk az elmúlt nehéz időszakban is dacolt a pandémia okozta kihívásokkal, és sorra érkeztek a beruházások az országba. A külgazdasági és külügyminiszter felhívta arra a figyelmet, hogy az az állam, amely jelen körülmények között is megtudja tenni, hogy beruházásokat vonzzon be, az meg tudja menteni a polgárainak a veszélybe került munkahelyeit és megélhetését.

A tárcavezető kiemelte, hogy a mai nap történelmi jelentőségű Magyarországnak, hiszen minden idők legnagyobb zöldmezős beruházást jelenthették be, amely Dél-Korea legnagyobb energetikai-vegyipari vállalatához, az SK Innovation-höz kötődik, amellyel hazánk már négy éve működik együtt. Ez a cég világviszonylatban is kiemelkedő az elektromos akkumulátorok gyártásában.

Mára elmondható, hogy az SK Innovation első két tengerentúli gyára Komáromban működik, és a cég most úgy döntött, hogy felépíti a harmadik gyárát is, ugyancsak Magyarországon, a Fejér megyei Iváncsán. A legújabb 681 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2500 új munkahelyet teremt - húzta alá Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón. Majd hozzátette, hogy ez a történelmi gazdasági fejlesztés az egész dunaújvárosi járásra kihatással lesz.

❗️Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása ❗️

Közzétette: Hír TV – 2021. január 29., péntek

A tárcavezető közösségi oldalán számolt be arról, hogy péntek délelőtt a Külügyminisztériumban zajlottak a beruházásról az utolsó egyeztetések.

❗️Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása❗️ ▪️ Az utolsó egyeztetések még zajlanak, de fél óra múlva élő bejelentés itt, a Facebookon!

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. január 29., péntek

Menczer Tamás: Augusztusban megindulhat a termelés

Az origo.hu-nak a beruházásról Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt is elmondta, hogy a gyár építésének a második, befejező szakaszához érkeztek el, és a terveknek megfelelően, idén augusztusban már meg is indulhat a termelés.

A gyártási technológia telepítése elengedhetetlenül fontos, így azért, hogy a beruházás mielőbb befejeződhessen a cég a lehető legszigorúbb feltételek mellett engedélyt kapott arra, hogy a gyárépítéshez nélkülözhetetlen technikusait Magyarországra hozza.

Az államtitkár elmondása alapján, ezek a technikusok speciális tudással rendelkeznek, és ezért kell őket hazánkba szállítani.

Az origo.hu cikke a témában teljes terjedelmében ITT olvasható.

Facebook/Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!