2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Magyarország élőben

Gulyás Gergely: Május végéig tarthat a különleges jogrend

Holnap reggel a vidék után újraindul az élet Budapesten is. Kinyitnak az éttermek, a strandok és az üzletek. A Magyarország élőben extra vendége Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt.

„Lehet tartani istentiszteletet, be lehet ülni a kerthelyiségekbe, tehát nagyon-nagyon megkönnyebbül a budapestiek élete. Mennyire tartja kívánatosnak a kormány azt, hogy valóban el is induljon újra az élet, tényleg nyissanak meg az állatkertek, a múzeumok, a kerthelyiségek. Szükség van már erre?”

- kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Attól függ, hogy honnan nézzük a kérdést és nyilván azért is kellett ilyen megfontoltan és felelősségteljesen döntést hozni. Természetesen szüksége van az embereknek arra, hogy ennyi idő bezártság után most már a szabadban lehessenek, szüksége van a kereskedelemnek –különösen a vendéglátóiparnak– arra, hogy az emberek újra elkezdjenek vendéglátóhelyekre járni. Szüksége van a munkaerőpiacnak –hiszen tudjuk, hogy itt vesztették el a legtöbben az állásukat- , a másik oldalon viszont itt van az a tény, hogy van egy olyan vírusfertőzés, ami addig fog tartani, amíg nem lesz vakcina.”

- felelte Gulyás Gergely.

„Beszéljünk kicsit kérem a járvány belpolitikai vonatkozásairól. Mikor érhet véget a kormány különleges felhatalmazása?”

- kérdezte a műsorvezető.

„Én mondtam, hogy júniusban ez megszűnhet és a miniszterelnök úr pedig azt mondta, hogy május végén visszaadhatjuk a parlamentnek. Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabálytervezetet az Országgyűlésnek, amelynek elfogadásakor ez már június lesz, megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon.”

- válaszolta Gulyás Gergely.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!