2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Asszonysorsok és nőszerepek

Következik:

20 éves a Hír TV 03:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Eddig egy pozitív forgatókönyv valósult meg

A járványügyi védekezés eddigi 50 napos tapasztalata és a jelenlegi járványügyi helyzet azt indokolta, hogy Budapesten és környékén maradjanak a korlátozások. A döntés meghozatalakor természetesen figyelembe vették az itt élők és a főpolgármester véleményét is - mondta el Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A szóvivő beszélt arról is, hogy eddig egy pozitív forgatókönyv valósult meg, de fokozott óvatossággal kell belépni a védekezés második szakaszába.

  • Farkas Örs: Eddig egy pozitív forgatókönyv valósult meg

Az ország nagy részén eltörlik a kijárási korlátozásokat, Budapesten és Pest megye egyes járásaiban azonban maradnak a szigorú szabályok. Mi számít vidéknek? Mikortól lehet megismerni a részleteket - kérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjétől Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A konkrét szabályozás már ma este megjelenik a Magyar Közlönyben, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a hosszú hétvégére még a korábban még érvényben lévő szabályozások érvényesek, az új szabályok május 4-étől, hétfőtől lépnek életbe – hívta fel a figyelmet Farkas Örs.

A műsorvezető ezt követően kitért arra, hogy az ellenzék szerint az új intézkedésekkel a kormány büntetni szeretné a fővárost. Erre a szóvivő azt reagálta, hogy ennél szofisztikáltabb a helyzet,

a járványügyi védekezés eddigi 50 napos tapasztalata és a jelenlegi járványügyi helyzet azt indokolta, hogy Budapesten és környékén maradjanak a korlátozások. A döntés meghozatalakor természetesen figyelembe vették az itt élők és a főpolgármester véleményét is

– húzta alá.

Farkas Örs ezt követően hangsúlyozta, hogy

nem lazításról van szó, a vírus elleni védekezés egy új szakaszába lép az ország május 4-étől. 

Az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően ma Magyarországon a legalacsonyabb az unióban a fertőzöttek aránya.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint bár az ország felkészült a legrosszabbra, eddig egy pozitív forgatókönyv valósult meg, viszont nem látni előre, hogy a plató szakasz mit tartogat még.

Ezért annak a tudatában kell újraindítani az életet, hogy a vírus velünk van, és törekedni kell arra, hogy minél kevesebb új fertőzött legyen a következő időszakban

– hangzott el.

Teljes beszélgetés:

Gulyás Gergely: Május 4-től a védekezés átlép a második szakaszba

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!