2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Dr. Bogos Krisztina: A dohányzás a legfőbb oka nagyon sok betegség kialakulásának

Hír TV

2020. november 20., péntek 18:45

Kevesebb koronavírusos beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában, minta héten bármikor. Ez nem jelenti azt, hogy csökkenne a járvány intenzitása. Jelenleg 7512 beteget ápolnak kórházban és több mint 600-an vannak lélegeztetőgépen. A Magyarország élőben extra stúdiójában Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet megbízott főigazgatója volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége.

A „Ne gyújts rá!” világnap a dohányzás veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az ugyanakkor elmondható, hogy a dohányzók egy része legalább időnként megpróbálja letenni vagy csökkenteni dohányzása mértékét.

„Ismeretes, hogy a dohányzók mellett közvetlenül, zárt térben élők, azok igenis passzív dohányosok és rájuk is ugyanolyan hatással lehet a dohányfüst.”

- jegyezte meg Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet megbízott főigazgatója.

A dohányzás a legfőbb oka nagyon sok betegség kialakulásának. A dohányzás okozta káros vagy károsító hatások és a koronavírussal való megfertőződés között is összefüggés van. Kimutatták például, hogy a régóta rendszeresen dohányzók számára súlyosabb következményei voltak, amennyiben megfertőződtek a vírussal.

Hír TV

x
Rendkívüli hír