2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Kiléptek a paraván mögül a múlt emberei

Megmozdult a közéleti panoptikum - így kommentálta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban, hogy megválasztották a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait, amelyekben több, 2010 előtti hivatalban lévő baloldali vezető politikus kapott helyet. A politikus szerint miközben Karácsony Gergely a kampányban megújulást hirdetett, városvezetőként a múlt embereivel akarja irányítani Budapestet.

  • Dömötör Csaba: Kiléptek a paraván mögül a múlt emberei

A kormánynak továbbra is az álláspontja, hogy a főváros ellenében a kormányzat fejlesztéseket, beruházásokat nem kíván eszközölni, hiszen nem is tudna. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint elképzelhetetlen egy nagyberuházás anélkül, hogy a főváros is partner legyen benne.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén gyakorlatilag leállították a Liget-projektet. A döntésre reagálva Dömötör Csaba elmondta egy hosszútávú és a főváros érdekeit szolgáló beruházásról van szó, amely kapcsán az ellenzék csak azt tényt nem volt hajlandó tudomásul venni., hogy a fejlesztés révén nagyobb zöld felület jött volna létre a Városligetben. A kormánypárti politikus kiemelte, a kormány célja, hogy az előttünk álló időszak Budapesten az építkezésről szólna, de ez a döntés a zsigeri tagadás volt.

A kormány olyan fejlesztéseket tud támogatni, amelyeket a főváros is támogat, mert a beruházásokat nem lehet úgy véghez vinni, hogy a főváros ezeket akadályozza, a mai döntés az akadályozásról szólt

– tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely részt vesz a szerdai kormányülésen, Dömötör Csaba Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek elmondta a fővároson múlik, hogy el kell-e állni a nagy beruházásoktól Budapesten, hiszen a projektek véghezviteléhez mindenképpen szükséges a politikai támogatás.

A parlamenti államtitkár felhívta rá a figyelmet, a Liget-projekten kívül számos közlekedési fejlesztésről van szó, de megemlítette a budai szuperkórház ügyét is, aminek felépítését – mint az a közelmúltban kiderült – nem támogatja László Imre, az újonnan megválasztott újbudai polgármester. Dömötör Csaba kiemelte, a kormányülésen arról is nyilatkoznia kell a főpolgármesternek, hogy hajlandó-e támogatni a közlekedési, valamint az egészségügyi beruházásokat is.

Arra a felvetésre, hogy Budapesti Városházán és a fővárosi cégekben megjelentek a régi káderek, Dömötör Csaba úgy fogalmazott, Karácsony Gergely új emberekkel vette magát körbe, de a paraván mögött megmozdultak a múlt emberei.

Példaként említette Gy. Németh Erzsébetet, aki Demszky Gábor helyettese volt nagyon nagy portfoliót kapott, illetve Tüttő Katát, aki a közbeszerzési bizottságot vezette abban az időszakban, amikor széthordták a metrópénzeket.

Karácsony Gergely azoknak adta a kasszakulcsot, akik idején a pénzeket egyszer itt már széthordták

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Öt főpolgármester-helyettest választott meg a Fővárosi Közgyűlés

Gyurcsány és Demszky emberei kerültek pozícióba

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!