2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Öt főpolgármester-helyettest választott meg a Fővárosi Közgyűlés

A részvételiségnek is lesz főpolgármester-helyettese Budapesten - megszavazta a közgyűlés balliberális többsége, hogy a jövőben 5 helyettes dolgozzon Karácsony Gergelynek. A pozíciókért több mint 1,3 millió forint jár majd havonta. Karácsony azt mondta: nem a főpolgármester-helyettesek fizetésén, hanem más területeken fog majd spórolni. Feszültség volt a bizottsági helyek kapcsán is. A korábbi szokással ellentétben ugyanis a balliberális többség egymás között osztotta el a bizottsági helyeket.

  • Öt főpolgármester-helyettest választott meg a Fővárosi Közgyűlés

Letették a hivatali esküt Karácsony Gergely helyettesei. Annak ellenére, hogy Tarlós István legutóbbi ciklusában csak három volt, mostantól 5 főpolgármester helyettes lesz Budapesten.

Gy. Németh Erzsébet a humán területekért felel, Tüttő Kata, az üzemeltetésért. Dorosz Dávid a klímavédelmet kapta, Kerpel-Fronius Gábor pedig okosvárosért és részvételiségért felel majd. Az ötödik helyettes Kiss Ambrus, általános helyettes lesz. Ezekért a pozíciókért több mint 1,3 millió forint jár majd havonta.

Emellett minden főpolgármester-helyettes saját stábot és céges autót is kap.

 Ez egy nagy város

– ezzel magyarázta a szocialista Horváth Csaba, hogy miért van szükség az öt helyettesre. Szerinte ez nem jelent anyagi problémát a fővárosnak.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: a főpolgármester-helyettesek fizetésén nem, hanem majd más területeken fog spórolni.

Gy. Németh Erzsébet azzal magyarázta a költségek növelését, hogy szerinte sok dolguk lesz ebben a ciklusban.

A Fidesz szerint Karácsony Gergely mértéktartóbb is lehetett volna.

A vezető tisztségviselők mellett a bizottsági helyekről is döntöttek, de ez sem ment zökkenőmentesen. Többször szünetet rendeltek el, hogy döntésre jussanak.

A független Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester az egyik szünet után éles szóváltásba került a DK-s Gy. Németh Erzsébettel, mert számításaival ellentétben egyetlen helyet sem kapott.

Pokorni Zoltán többször arra hívta fel a figyelmet, hogy igazságtalan a külsős bizottsági helyek elosztása, ezért a Fidesz- KDNP nem delegál tagokat. Szerinte szégyen, amit a balliberális oldal csinál.

A bizottsági struktúrát a képviselők többsége végül elfogadta. Így külsős bizottsági tag lett az MSZP volt szóvivője, Török Zsolt is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!