2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Öt főpolgármester-helyettest választott meg a Fővárosi Közgyűlés

A részvételiségnek is lesz főpolgármester-helyettese Budapesten - megszavazta a közgyűlés balliberális többsége, hogy a jövőben 5 helyettes dolgozzon Karácsony Gergelynek. A pozíciókért több mint 1,3 millió forint jár majd havonta. Karácsony azt mondta: nem a főpolgármester-helyettesek fizetésén, hanem más területeken fog majd spórolni. Feszültség volt a bizottsági helyek kapcsán is. A korábbi szokással ellentétben ugyanis a balliberális többség egymás között osztotta el a bizottsági helyeket.

Letették a hivatali esküt Karácsony Gergely helyettesei. Annak ellenére, hogy Tarlós István legutóbbi ciklusában csak három volt, mostantól 5 főpolgármester helyettes lesz Budapesten.

Gy. Németh Erzsébet a humán területekért felel, Tüttő Kata, az üzemeltetésért. Dorosz Dávid a klímavédelmet kapta, Kerpel-Fronius Gábor pedig okosvárosért és részvételiségért felel majd. Az ötödik helyettes Kiss Ambrus, általános helyettes lesz. Ezekért a pozíciókért több mint 1,3 millió forint jár majd havonta.

Emellett minden főpolgármester-helyettes saját stábot és céges autót is kap.

 Ez egy nagy város

– ezzel magyarázta a szocialista Horváth Csaba, hogy miért van szükség az öt helyettesre. Szerinte ez nem jelent anyagi problémát a fővárosnak.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: a főpolgármester-helyettesek fizetésén nem, hanem majd más területeken fog spórolni.

Gy. Németh Erzsébet azzal magyarázta a költségek növelését, hogy szerinte sok dolguk lesz ebben a ciklusban.

A Fidesz szerint Karácsony Gergely mértéktartóbb is lehetett volna.

A vezető tisztségviselők mellett a bizottsági helyekről is döntöttek, de ez sem ment zökkenőmentesen. Többször szünetet rendeltek el, hogy döntésre jussanak.

A független Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester az egyik szünet után éles szóváltásba került a DK-s Gy. Németh Erzsébettel, mert számításaival ellentétben egyetlen helyet sem kapott.

Pokorni Zoltán többször arra hívta fel a figyelmet, hogy igazságtalan a külsős bizottsági helyek elosztása, ezért a Fidesz- KDNP nem delegál tagokat. Szerinte szégyen, amit a balliberális oldal csinál.

A bizottsági struktúrát a képviselők többsége végül elfogadta. Így külsős bizottsági tag lett az MSZP volt szóvivője, Török Zsolt is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Dömötör: Jakabnak még Miskolcon is Gyurcsányt kell támogatnia, nem kínos ez?

Újfent elszámoltatást és bebörtönzéséket ígért kormánypárti politikusoknak Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn napirend előtt. Az ellenzéki képviselő felszólalására Dömötör Csaba válaszolt a kormányoldal részéről. 2021. szeptember 27.

Eltűnés miatt keressük Nikolics Vanessza Ágnest

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik. 2021. szeptember 27.

Kommunista győzelmet ajánlott a kormányoldal figyelmébe Tordai Bence az Országgyűlésben

Felszólalása alapján az ellenzéki politikus már borítékolta, hogy 2022-ben a mostani ellenzék szerzi meg a választási győzelmet. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!