2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:15

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Furcsa, hogy Karácsony Gergely megijed a politikai vitáktól

  • Dömötör Csaba: Furcsa, hogy Karácsony Gergely megijed a politikai vitáktól

Meglepődött a svéd kormány azon, hogy milyen magasak a halálozási adatok, de ennek ellenére elégedettek a közegészségügyi intézkedéseikkel.

„Megvannak az eredményeink. Ami a svéd példát illeti, nem vagyok járványügyi szakember, tehát nem tudok minden kérdésben igazságot tenni. De azt tudom, hogy Svédország nagyjából hasonló lélekszámmal bír, mint Magyarország és az is nyomon követhető, hogy mennyien vesztették életüket ebben a járványban és Svédország esetében ez 3000 fő körül van, míg Magyarország esetében pedig 400, tehát van egy óriási nagy különbség. Ők egy külön utat választottak, azt választották, hogy nem vezetnek be szigorú korlátozó intézkedéseket. Ez mindenképpen külön út. Az európai országok jelentős része nem ezt az utat választotta és most úgy látszik, hogy meglepődtek”

- mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba.

„Svédország kormánya nagyon gyakran állást foglal például a magyar ügyekkel kapcsolatban, még a magyar koronavírus-törvénnyel is foglalkoztak. Lehet sokakban egy késztetés, hogy ezt felhánytorgassák, de mi nem szeretnénk más országokat kioktatni. Szerintem az a helyes, hogyha megadjuk a tiszteletet más országoknak még akkor is, ha ezt a tiszteletet nem minden esetben kapjuk meg.”

Az államtitkár kiemelte, a kelet-európai országok és nemcsak Magyarország bebizonyították az elmúlt hetekben, hogy képesek megszervezni a saját védelmüket.

Azzal kapcsolatban, hogy az idős otthonokban, a koronavírus miatt elhunytak száma 100 fölé emelkedett Dömötör Csaba elmondta: 

„Természetes, hogy járványügyi időszakban is folyik a politika és döntéseket kell hozni. Tehát az furcsa, hogy Karácsony Gergely megijed a politikai vitáktól. Mire is hívja fel a figyelmet ez az eset? Nagyjából 100 ember hunyt már el sajnos idős otthonokban, ami magas szám. Ez kettő dologra hívja fel a figyelmünket. Egyrészt arra, hogy a zárt közösségek mennyire ki vannak téve ennek a járványnak, nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is ezt láttuk. A másik dolog, amire felhívja a figyelmünket, az az, hogy Karácsony Gergely az elmúlt hetekben nem jó helyekre tette a hangsúlyokat. Sok mindennel foglalkozott, a sebességhatárokat akarta korlátozni, más ügyekben is állást foglalt, de azt most már kijelenthetjük, hogy abban viszont nem intézkedett, hogy felkészítse az idős otthonokat a járványra és ennek meg van a következménye.”

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!