2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: A hangsúlyt a fokozatosságra és a szigorú menetrendre helyezi a kormány

A kormány hamarosan dönt, hogy milyen irányba halad a védekezés következő szakasza. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában többek között a várható intézkedésekről beszélt Dömötör Csaba, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

  • Dömötör Csaba: A hangsúlyt a fokozatosságra és a szigorú menetrendre helyezi a kormány

Dömötör Csaba, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára nem tudja megelőlegezni a kormány döntéseit, hozzátette jelen pillanatban a 10 millió kíváncsi ember országa vagyunk. Elmondta azonban, hogy most lehetőség nyílik, hogy egy lépést tegyünk a normális életbe való visszatérés irányába. A járvány első szakaszát zárjuk, ami egy versenyfutás volt az idővel. A cél a járvány lefékezése és az egészségügy felkészítése volt a következő időszakra, amely sikeresen zajlott. Ez teszi lehetővé, hogy esetleges tömeges megbetegedések esetén is mindenki megfelelő ellátást kapjon és elkerülhessük azt, amit Olaszország esetén is láttunk. A következő szakaszban is az emberi élet védelme lesz a legfontosabb, azonban a gazdaság és a munkahelyek védelme is komoly figyelmet fog kapni, ezen tényezőket kell folyamatos egyensúlyban tartani. Óráról-órára figyelemmel kell kísérni majd a járvány alakulását, egyfajta húzd meg - ereszd meg állapot lesz.

Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy elképzelhető-e, hogy Ausztriához hasonlóan hamarosan újra nyithatnak majd a kávézók és éttermek Dömötör Csaba elmondta, hogy sokféle lehetőség van, amelyeket mind figyelembe fognak venni, azonban nincs két egyforma korlátozás, recept. A hangsúlyt a fokozatosságra és a szigorú menetrendre helyezi majd a kormány. Azt azonban sajnos senki se várja, hogy a nagyobb események, például fesztiválok, sportesemények megrendezésre kerülnek a közeljövőben.

A Pesti úti idősek otthonával kapcsolatban az államtitkár közölte, hogy jelen pillanatban zajlik egy vizsgálat, amely fontos, hogy alapos legyen és tisztán lehessen látni a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. Azt azonban hozzátette, hogy az ellenzéki kritikus hangok ellenére nem sikerül megugrani azokat az alapvetően fontos feladatokat a legtöbb ellenzéki vezetésű városban, amikre szükség lenne. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!