2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Deutsch Tamás: Amikor a járvány kifejtette a hatását Európában, Brüsszel hetekig hallgatott

Hír TV

2020. május 1., péntek 18:53

A Földi-Kovács Andrea vendégei Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője és Bohár Dániel, a Hír TV szerkesztő-riportere voltak.

„1500 milliárd eurós koronavírus miatti gazdaságélénkítő csomag előkészítésén dolgozik az Európai Bizottság.(…)”

 

„Milyen segítséget nyújtana ez a modell a tagállamoknak? Egyáltalán mekkora támogatottságot élvez ez az ötlet?”

- kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Azt gondolom, hogy jelen pillanatban az egymást túlszárnyalni akaró bravúros jelentéseknek az időszakát éljük. Sokkal kevésbé beszélhetünk arról, hogy az Európai Bizottságnak lenne megalapozott, végiggondolt és főleg egyeztetett javaslata a tekintetben, hogy az új koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból hogyan tudnak majd az Európai Unió tagállamai, a tagállami nemzetgazdaságok kilábalni. (…) Február végén az Európai Unió arra hivatott intézménye a járványügyi előrejelzéssel foglalkozó tagintézmény még abban a fatális tévedésben volt, hogy Európát nem fogja súlyosan érinteni az új koronavírus-járvány.(…) Aztán mikor márciusban döbbenetes erővel fejtette ki a terjedő világjárvány a hatását Európában, főleg Dél-Európában heteken keresztül Brüsszel, az Európai Unió hallgatott.”

- válaszolta Deutsch Tamás.

 

Az ingyenpénz ára

Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője és Bohár Dániel, a Hír TV Informátor című műsorának szerkesztő-riportere volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Soros György örökjáradék-kötvények kibocsátását javasolja az EU-nak. Ez egyfajta közös adósság, közös felelősségvállalás lenne a tagállamok számára, mely összekapcsolná őket.

Ennek a döntésnek kapcsán ugyanakkor az Európai Unió gazdaságilag teljesen széteshet és teljes mértékben adóssá válhat. Egyesek szerint Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót.

Egy ilyen, soha le nem járó kötvénnyel Soros György azt tudná elérni, hogy az Európai Uniónak folyamatosan törleszteni kellene- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Az összesen 2000 milliárd eurós összeggel kapcsolatban Karácsony Gergely természetesen pozitívan nyilatkozott. Ehhez a témához is fog kapcsolódni a ma esti Informátor című műsorunk, melyet 20 óra 30 perctől tudnak majd megtekinteni, itt a Hír TV-n.

Hír TV