2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Deutsch Tamás: A racionális érvelés időszaka lejárt

Hír TV

2020. március 24., kedd 20:37

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője volt a vendége, aki elmondta, hogy országunk továbbra is az európai liberális ellenzék támadásainak van kitéve még ezekben az embert próbáló időkben is, kitért továbbá az ellenzék viselkedésére és az Unió működéséről is szó esett.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető reflektált arra, hogy az Európai Parlamentben nagy visszhangot váltott ki a koronavírus-törvény, a különleges jogrend kérdése majd megkérdezte, hogy más tagállamok is részesülnek-e hasonló figyelemben intézkedéseikkel kapcsolatban?

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta, hogy közel sem, Magyarország még mindig az agresszív, piszkálódó liberális értelmiség érdeklődésének középpontjában áll, annak ellenére, hogy más országokban sokkal szigorúbb döntések születnek, Svédországban például harmadolták a parlament létszámát, a cseheknél pedig két éves kiutazási tilalom elrendeléséről gondolkodnak állampolgáraik számára.

A képviselő szerint a racionális érvelés időszaka lejárt rámutatva ezzel az ellenzék cselekedeteire, ami a kormány ellen küzd ezekben a nehéz időkben is, miközben az folyamatosan azon dolgozik, hogy az emberi életeket mentsen. Cseh Katalin felvetésére, miszerint miért nem koronavírus-törvényre és különleges jogrendre lenne szükség, hanem az Európai Parlament példájából kiindulva kellene megszervezniük a törvényhozást és online ülésezniük,  Deutsch Tamás elmondta, hogy az EP-ben jelenleg is hosszú téblábolás folyik, egy bizottság sem ülésezik, valójában teljesen leállt a működése, a csütörtöki napon lesz egy próba online kapcsolás, aztán ismét másfél hónapra szünetelni fog. Véleménye szerint ez is csak azt bizonyítja, amire Kocsis Máté és Gulyás Gergely már felhívta a figyelmet, nem maradhatnak az emberek döntéshozó testület nélkül. 

„Szurkolok azért, hogy az Európai Unió működése megközelítse a sóhivatal működését”

Elmondta továbbá, hogy az emberek valójában az országuk, kormányuk, tartományuk segítségére számíthat, hiszen az unió gyakorlatilag nem nyújt valós segítséget.

A teljes adás:

Hír TV