2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Böröcz László: A DK és az ellenzék a hatalomért és a pénzért mindenre hajlandó

Hír TV

2019. augusztus 7., szerda 19:50

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. A beszélgetés során szóba került az állatkínzással kapcsolatos törvények szigorítása, a DK által alkalmazott Brüsszeli korrupt bürokrata, Alves Pereira ügye valamint az egészségügy és Vona Gábor víziója is.

Mi a konkrét javaslatuk az állatkínzással kapcsolatban? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető, reflektálva a napokban terjedő szörnyű, állatkínzást megörökítő videóra.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy sajnos nem ez az egyetlen ilyen eset, sokszor sajnos nem is kerül nyilvánosságra, ha hasonló történik. A frakcióvezető-helyettes közölte, hogy kiadtak egy közleményt mely a jelenlegi állatkínzásért kiszabható bírságok felülvizsgálatát és szigorítását célozza, a javaslatuk a következő ülésszakban kerül az országgyűlés elé. Több állatvédő szervezetet is bevonnak majd a munkába.

A hét elején ön fogalmazta meg azt a kérdést a kormányzópárt nevében, amelyet a DK frakciójához intézett, hogy Gyurcsány Ferenc pártja miért foglalkoztat korrupt bürokratát Brüsszelben, kaptak e választ a kérdésre? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Semmilyen választ nem kaptunk a kérdésre, ezzel kapcsolatban egyetlen egy közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció, azóta lapítanak. Azt látni kell, hogy Alves Pereira, a portugál szocialista párt tanácsadójaként dolgozott évtizedeken keresztül az Európai Parlamentben, itt egy 2014-16 közötti vizsgálati anyagot derített ki az Origo egy portugál lapra hivatkozva, azóta kiderült, hogy Portugáliában nyomozást is indítottak ebben az ügyben. A legújabb hírek szerint több mint 100 millió forintnak megfelelő összeg tűnt el, amivel nem tudnak elszámolni 2014-16 környékén. Az igazi kérdés az, hogy miért alkalmaznak Dobrev Kláráék egy ilyen hátterű korrupt politikust, tanácsadót. Fölmerül a kérdés, hogy ez volt-e a deal, hogy ő alelnök lehessen a szocialista frakcióban vagy ez volt a deal, hogy a fideszes képviselőket nem szavazták meg a bizottságokba. Sokszor szoktuk mondani, hogy a Demokratikus Koalíció és az ellenzék tulajdonképpen a hatalomért és a pénzért mindenre hajlandó. Ez az eset azt bizonyítja, hogy nekik semmi nem volt drága, ők bevállalták azt, hogy nyilván a portugál szocialisták már nem akarták foglalkoztatni hiszen rendkívül kellemetlen volt, hogy egy ilyen embert foglalkoztassanak és bevállalták azt, hogy szeptember 2-ig, ugye akkor jár le a szerződése, alkalmazzák Pereira-t, hogy a 10 éves szolgálati jogviszonya meglegyen és nyugdíjat kaphasson. Nyilván a szocialistáknak ez egy nagyon fontos ember lehetett, ha erre kérték a DK-t. Azt pedig ne vegyük komolyan, hogy erről nem tudtak Gyurcsányék.

 

Hír TV