2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Magyarország élőben

Benkő Tibor: Nem félni kell a katonáktól, hanem éppen ellenkezőleg

Szombaton több mint száz katona indul részben a szlovák, részben pedig az osztrák határhoz elsősorban a határzár megerősítése érdekében – erősítette meg Benkő Tibor az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzottakat Magyarország élőben című műsorunkban. A honvédelmi miniszter közlése szerint míg a rendőrök a határforgalmat biztosítják, addig a katonáknak pedig az lesz a feladata, hogy máshol senki se tudjon átjutni akár gépjárművel, akár gyalogosan. A tárcavezető arról is beszélt, teljesen alaptalan az, hogy a katonák megjelenése az utcákon félelemkeltő, hiszen ők éppen azért vannak, hogy bármilyen helyzet is alakul ki segítség az ország lakosságát.

  • Benkő Tibor: Nem félni kell a katonáktól, hanem éppen ellenkezőleg

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy a humanitárius folyosók biztosításában is részt vesz-e a katonaság, Benkő Tibor elmondta, ebben az esetben is Magyar Honvédség támogatja a rendőri erőket, a katonák ott vannak a kijelölt helyeken és segítenek az ellenőrzésben.

Arra az interneten keringő hírre, hogy egyes európai országokban amerikai egységek jelentek meg és haditechnikai eszközöket is szállítottak Benkő Tibor elmondta, Európa különböző térségeiben nemzetközi gyakorlatokat hajtottak végre, ezeket félbeszakították és az erőket vissza kell csoportosítani oda, ahonnan a gyakorlat helyszínére mentek.

Nem a vírusjárvány miatt vannak ott, hanem azért, hogy mert tartanak vissza eredeti helyőrségeikbe – mondta el a honvédelmi tárca vezetője.

Arra a kérdésre, hogy nem kelt-e félelmet a magyar katonák megjelenése az utcákon, Benkő Tibor leszögezte,

a magyar katona mindig csak segítette az ország lakosságát, bármi történt a magyar katona azért volt, hogy a rendet fenntartva segítsen.

Nem félni kell a katonáktól, hanem éppen ellenkezőleg – tette hozzá.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!