2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Bárdos Gyula: Azt szeretnénk, hogy Felvidék felzárkózzon

Február 29-én parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában. A stúdióban Bárdos Gyulával, a Magyar Közösségi Összefogás listavezetőjével beszélgetett Velkovics Vilmos, a Magyarország élőben műsorvezetője.

  • Bárdos Gyula: Azt szeretnénk, hogy Felvidék felzárkózzon

„Február 29-én választások lesznek. Hogy állnak a mozgósítással? Én olvastam egy statisztikát: a magyarok fele szavazna, de a negyede még nem tudja, hogy kire szavazna Felvidéken.”

 – kérdezte Velkovics Vilmos.

„Természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél több magyar vegyen részt a választáson, sőt, a velünk együtt élő szlovákok és más nemzetiségűekre is szükség van, ugyanis mi kormányt szeretnénk váltani és azt szeretnénk, hogy Dél-Szlovákia, Felvidék, ahol mi élünk az a rész, az az országrész felzárkózzon. Az az igazság, hogy 30 évvel a rendszerváltást követően még mindig a rövidebbet húzzuk Észak-Szlovákiához viszonyítva. Mi nem Észak-Szlovákia ellen szeretnénk, mi azt szeretnénk, hogy mi is megkapjuk azt a lehetőséget, mint az Észak-Szlovákiában élők.”     

- válaszolta Bárdos Gyula.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!