2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Bakondi: Csoportos áttörésekre készülnek a migránsok a déli határnál

A magyar kormány információi szerint a jelenleginél is nagyobb számú, akár erőszakos csoportok is megjelenhetnek a magyar-szerb határ térségében, de akármilyen erőszakos kísérlet is történjen a magyar emberek biztonságát, a magyar állam határát és a magyar szuverenitást, egyúttal az Európai Unió határát is megvédelmezzük – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a HírTV Magyarország élőben című műsorának pénteki adásában.

  • Bakondi: Csoportos áttörésekre készülnek a migránsok a déli határnál

 

Az elmúlt hetekben azt lehetett tapasztalni, hogy nőtt a migránsok száma, mind a balkáni útvonalon, mind pedig a magyar határkerítésnél Bakondi György közlése szerint. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Velkovics Vilmos műsorvezetőnek elmondta,

január-februárban 6700-an tettek kísérletet a magyar határ illegális átlépésére.

A migránsok többnyire csoportosan, olykor erőszakosan is kísérleteznek különféle módszerek alkalmazásával a határon való átjutás érdekében és a csütörtöki információk szerint csoportos áthatolási kísérletekre készülnek a szerb szakaszon – tette hozzá.

A főtanácsadó emlékeztetett, az orosz támogatást élvező szíriai kormányerők és a felkelők közötti idlíbi harcok keretében egy összecsapásra került sor eddig tisztázatlan körülmények között és török katonák haltak, illetve sebesültek meg, majd az Erdogan török elnök vezetésével összeült Legfőbb Védelmi Tanács arról döntött, hogy az Idlíb tartományból elmenekült egymillió ember miatt Törökországnak nem áll módjában az eddig fenntartott migrációs politikáját folytatni és nem tartóztatja fel tovább az Európába igyekvő szír menekülteket, hanem 72 órára megnyitja tengeri és szárazföldi határait.

Bakondi György szerint, ha a balkáni migrációs útvonalon jelenleg tartózkodó több mint 120 ezres tömeg jelentős utánpótlást kap, akkor a balkáni útvonalon érintett országok még nehezebb helyzetbe kerülnek és

Európa szembekerül egy olyan nagy kihívással, hogy védekezni kell az illegális, jogellenes, adott esetben pedig erőszakos betörési kísérletekkel szemben.

Emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy megkezdődött a témában egy csúcstalálkozó szervezése a visegrádi négyek kormányfői és Recep Tayyip Erdogan török elnök között.

A magyar kormány határozott szándéka, hogy akármilyen csoportos, erőszakos kísérlet is történjen a magyar emberek biztonságát, a magyar állam határát és a magyar szuverenitást, egyúttal az Európai Unió határát is megvédelmezzük

– szögezte le a belbiztonsági főtanácsadó.

Teljes beszélgetés:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Újabb migránshullámra kell számítani a magyar határkerítésnél

Török kormánypárt: Az ország már nem tudja feltartóztatni a menekülőket

Orbán Viktor Erdogan török elnökkel tárgyalt

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!