2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Belföld

Illegális bitcoin-bányára csapott le a rendőrség Niedermüller hivatalában

Az önkormányzat pénzén bányászhatott kriptovalutát Borka-Szász Tamás, a DK erzsébetvárosi képviselője. A gyanú szerint a digitális fizetőeszköz előállításához használt számítógépét a hivatal épületében működtethette, annak áramkörét használva. A Nemzeti Nyomozó Iroda lopás gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen. Az ügy kirobbanását követően Borka-Szász Tamás lemondott mandátumáról és a Demokratikus Koalícióból is kilépett.

  • Illegális bitcoin-bányára csapott le a rendőrség Niedermüller hivatalában

Rendőrök szállták meg az erzsébetvárosi önkormányzat épületét. Az ORFK tájékoztatása szerint lopás miatt vonultak ki. A HírTV azonban megtudta, hogy a hatóság emberei informatikai eszközöket foglaltak le, mégpedig Borka-Szász Tamás irodájából. Ugyanis kiderült kriptovaluta-bányászat történhetett a Niedermüller Péter hivatalában.

A művelet során a számítógépek rengeteg áramot fogyasztanak ez tűnhetett fel annak az embernek, aki feljelentést tett az ügyben.

Mivel a digitális fizetőeszközöket gyakran használják illegális kábítószerek, fegyverek, vagy tartalmak vásárlásához Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Borka-Szász Tamás esetében felmerül a kérdés, hogy ő mire használta a bevételét.

Borka-Szász Tamás a rendőrségi akciót követően törölte Facebook.fiókját, és telefonját is hangpostára irányította. Nem csak a közösségi oldalairól távozott: bejelentette, hogy lemond a mandátumáról és a DK-s tagságáról is az ügy miatt.

Niedermüller Péter, a kerület DK-s polgármestere a nyomozásra hivatkozva nem akarta kommentálni az ügyet.

A polgármester később mégis nyilatkozott, igaz, csak saját közösségi oldalán fogalmazta meg, hogy

képviselőtársa elárulta.

Egyúttal megerősítette, hogy valóban áramlopás történt az önkormányzat épületében. Niedermüller Péter úgy fogalmazott:

párttársa baromságot csinált.

Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott és most is lop

A baloldal ott folytatja Erzsébetvárosban, ahol 2010-ben abbahagyta. Emlékezetes, hogy a Hunvald-korszakban a nyomozó szervek elvitték a baloldali polgármestert és ugyancsak letartóztatták az akkori pénzügyi bizottság elnökét is, akit súlyos börtönbüntetésre ítéltek vagyonellenes bűncselekmények miatt.

A mai napon a baloldal pénzügyi bizottsági elnökét érte tetten a nyomozó hatóság. Hivatalosan lopás a gyanú tárgya, amelyet az önkormányzat hivatalos helyiségében folytatott a DK-s képviselő, de ennél sokkal súlyosabb bűncselekmények is feltételezhetőek.

A gyanú fennáll, ezért kérdezzük, hogy tudott-e erről a kerület gyurcsányista vezetése, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere. Részesültek-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció, finanszírozták-e a pártjukat a lopott pénzből? Felszólítjuk Oláh Lajost, a kerület DK-s országgyűlési képviselőjét, hogy nyilatkozzon arról, hogy az önkormányzati jobbkeze, a bűncselekményben feltételezhetően érintett Borka-Szász Tamás, juttatott-e számára a lopott haszonból, hiszen tudomásunk szerint rendszeresen tárgyalt a gyanúsítottal a lopás helyszínén.

Az erzsébetvárosiak sajnos ismét megtapasztalták, hogy a baloldal Erzsébetvárosba nem önkormányzatot vezetni, hanem lopni jár. Bízunk abban, hogy a hatóságok a bűncselekmény minden szálát és érintettjét felderítik és bíróság elé állítják.

VII. kerületi Fidesz

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!