2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Láncreakció

Láncreakció – Lengyelország „keleti pajzsot” kíván létrehozni az Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös határán + videó

Lengyelország a következő négy évben 2,55 milliárd dollárt fordít fehéroroszországi és kalinyingrádi határainak megerősítésére az új kormányterv értelmében.

  • Láncreakció – Lengyelország „keleti pajzsot” kíván létrehozni az Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös határán + videó

A tartalomból:

Súlyos viták várhatóak a NATO informális külügyminiszteri tanácsülésén Prágában. A Bild beszámolója szerint a szövetség fontolóra veszi, hogy lezárja a légteret Nyugat-Ukrajna felett. A NATO rakétákkal biztosított„ kibővített légvédelmet ” Lengyelország vetette fel. Javaslat született az Ukrán Fegyveres Erők katonáinak kiképzésére Ukrajnán belül, ahelyett, hogy Európán keresztül szállítanák őket.

Lengyelország egy úgynevezett „keleti pajzsot” kíván létrehozni az Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös határán. Lengyelország a következő négy évben 2,55 milliárd dollárt fordít fehéroroszországi és kalinyingrádi határainak megerősítésére az új kormányterv értelmében. Biztonságossá tesszük a lengyel határt békeidőben, és átjárhatatlanná az ellenség számára háború idején” – mondta Donald Tusk lengyel kormányfő.

Észtország drónmegfigyelő rendszerre fog pénzt kérni az uniótól, jelentette be az észt belügyminisztérium vezetője. Az észt tisztviselő azt is elmondta, hogy az országnak nincs saját projektje, és Brüsszelnek kell mindent kifizetnie, mivel Észtországnak nincs erre pénze, összesen 13 millió euró. A projektről a balti államok, Lengyelország, Finnország és Norvégia belügyminisztériumának vezetői tárgyalnak a határ menti lakosság tömeges evakuálására és óvóhelyek építésére irányuló közös gyakorlatok szervezésével együtt.

Az Egyesült Államok vezetői egykor megértették és elfogadták, hogy az erős hatalmak ragaszkodnak egy biztonsági övezethez és széles befolyási övezethez a közvetlen földrajzi régiójukban, hívja fel a figyelmet az amerikai Cato Intézet kül- és biztonságpolitikai szakértője. Ted Gallen Carpenter írásában rámutat, hogy a nemzetközi ügyek különösen tartós jellemzője a befolyási övezetek megléte, és az USA külpolitikáját meghatározó Monroe doktrina is a befolyási övezet szabványára épült.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!