2024. 10. 16. Szerda Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Kultúra

November 15-ig lehet jelentkezni a Örkény István Drámaírói Ösztöndíj és a Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj pályázatára

November 15-ig lehet jelentkezni az Örkény István Drámaírói Ösztöndíj és Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj pályázatára - közölte a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ - Petőfi Irodalmi Múzeum (MNMKK PIM) szerdán az MTI-vel.

  • November 15-ig lehet jelentkezni a Örkény István Drámaírói Ösztöndíj és a Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj pályázatára

Az Örkény István Drámaírói Ösztöndíjra az 1985. január 1-jét követően született fiatal drámaírók jelentkezhetnek egy teljes és új, az ösztöndíj elnyerése előtt még nem publikált színdarab tervével - olvasható a kiírásban.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon olyan fiatal pályakezdőknek, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

A 2025. január 1. és 2025. december 31. közötti időszakra szóló, havi bruttó 200 ezer forint támogatással járó ösztöndíjat legfeljebb négyen nyerhetik el. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek.

A pályázat lebonyolításában az MNMKK PIM felkérésére az OSZMI Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Nonprofit Kft. vesz részt.

A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjra olyan 1985. január 1-jét követően született fiatal írók és irodalmárok jelentkezhetnek, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást.

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotói tevékenységhez. A jelentkezőknél előnyt jelent, ha már rendelkeznek publikált kötettel.

Az ösztöndíj, amelyben tizenhárman részesülhetnek, 2025. január 1. és 2025. december 31. között időszakban szintén havi bruttó 200 ezer forint támogatást biztosít. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat és a korhatárnak még megfelelnek - olvasható a kiírásban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Újraélesztés világnapja + videó

Radar - Újraélesztés világnapja + videó

Ma van az újraélesztés világnapja, melynek célja, hogy megtanítsuk a gyermekeket az elsősegélynyújtás fontosságára és az újraélesztésre, hiszen bármikor találkozhatunk olyan alkalommal, amikor szükség lehet erre a tudásra.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Nehezményezik többek között, hogy a Hunyadi János gyermekkorát is bemutató alkotásban, amelyben a szereplők saját anyanyelvükön beszélnek, mellőzni fogják a román nyelvet, holott a főhős szerintük román volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!