2024. 10. 16. Szerda Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Trump szerint ő jobban kommunikálna az arab államokkal + videó

A Napindítóban Somkuti Bálint, Magyarics Tamás és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Trump szerint ő jobban kommunikálna az arab államokkal + videó

Az orosz hadsereg benyomult a donyecki régióban lévő Toreck városába, ahol teljes kerületeket pusztít el tüzérségével – közölte Anasztaszija Bobovnyikova, a „Luhanszk” elnevezésű ukrán hadműveleti-taktikai csoport sajtótitkára egy keddi tévéműsorban.

"Toreck esetében a fő szempont az, hogy a sokat emlegetett Pokrovszknak az egyik kiemelt fontosságú védvonalához tartozik. (...) Gyakorlatilag Toreck elfoglalása egy olyan hosszabb távú tervnek a része, hogy egy olyan helyzetet hozzanak létre, melyben a Dombaszt védő ukrán csapatok visszavonulásra kényszerülnek. Ez az orosz stratégia. De itt nem a terület a lényeg, hanem az, hogy felmorzsolják az ukrán hadsereg, az ukrán fegyveres erők, az ukrán társadalom és gazdaság ellenállását olyan küzdelmekben, melyet az ukránok nem tudnak nem megvívni."

- mondta Somkuti Bálint, az MCC kutatója, biztonságpolitikai szakértő.

Biztonsági kérdések az amerikai elnökválasztáson

"A közel-keleti konfliktus olyan szempontból befolyásolhatja a választást, hogy a demokraták eléggé kellemetlen helyzetbe kerültek. Egyrész hagyományosan a zsidó származású amerikaiaknak kétharmada demokrata szavazó. Ők mindig nagyon gondosan megnézik azt, hogy milyen politikát folytat az adott adminisztráció a Közel-Keleten. Másrészt pedig egyre nő az arab származású amerikaiaknak a száma. (...) Nagyjából kétszázezer arab származású amerikai él Michiganben és ha ők úgy gondolják, hogy túlságosan egyoldalúan támogatja a korményzat Izraelt, akkor távol maradhatnak vagy átszavazhatnak a republikánusokhoz."

- mondta Magyarics Tamás, Amerika-szakértő.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!