2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kultúra

Négy bemutatóval készül az új évadra a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Négy bemutatóval készül az új évadra a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, amely az évad második felében költözhet át a Munkácsy-negyed szívében megújuló új bábszínházba.

  • Négy bemutatóval készül az új évadra a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Varga Anna marketing menedzser kedden az MTI-nek elmondta, szeptember 3-án a már hagyományosnak mondható Bábozda elnevezésű délután indítja el az évadot: az Ibsen Ház udvarán várnak mindenkit egy közös játékra, ahol a társulat minden tagjával találkozhatnak a látogatók.

    Az új bemutatóik közül a Léghajó a Bodza utcában címűt Kiss Ottó írta, a darabot a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal közös produkcióban mutatják be.

    A Hétszínvirág Valentyin Katajev klasszikus meséjén alapul, amelynek a fő üzenete, hogy a barátság mindennél fontosabb. Csortán Zsóka, a teátrum művésze rendezésében mutatják be a Boszorkányos mese című varázslatos darabot - mondta.

    Az évad második felében lesz egy klasszikus, kesztyűbábos előadás, amelyet bérleten kívül kínálnak; a Paprika Jancsit Soós Emőke rendezi.

    Hozzátette, több darabjuk repertoáron marad, egyebek mellett a Bolondos mesék, a Világszép nádszálkisasszony, a Kőszív, A helység kalapácsa, a cirkuszi lakókocsiról szóló Hurrá, Kacabajka! vagy a Bagoly, aki félt a sötétben.

    Az idei évadban is Babaszínházi előadásokkal várják az egészen fiatal korosztályt; lesznek kulisszajárások; és folytatódik a természetvédelemmel foglalkozó Zöld mesék sorozat is, amelyben ezúttal a levegővel foglalkoznak majd. Idén újdonságként nemcsak szombaton délután, hanem délelőttönként is lesznek előadások - mondta Varga Anna.

    A menedzser hozzátette, az idei évadban, vélhetően tavasszal költöznek át a Munkácsy-negyed szívében, az egykori Ursziny-Beliczey-kúriában épülő új bábszínházba.

    Lenkefi Zoltán igazgató tavaszi újraválasztása előtt pályázatában azt írta, most főleg koprodukciókat hoznak létre, illetve korábban már játszott darabokat újítanak fel. "Ez az elképzelés egyrészt költséghatékony, hiszen az előállítás nem terheli a költségvetést, másrészt a munkatársak szabad kapacitásait az átköltözésre, berendezkedésre fordíthatjuk majd" - írta.

Forrás: Napsugár Bábszínház

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Farkas Árpád költőre emlékeztek

Farkas Árpád költőre emlékeztek

A tavaly szeptemberben elhunyt Kossuth-díjas Farkas Árpád íróra, költőre, műfordítóra emlékeztek az udvarhelyszéki Székelyszentmiklóson. Az őszi hálaadásra időzített ünnepen emléktáblát avattak és két-két tölgyfát is elültettek az emlékére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!