2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Kultúra

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.

  • Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Margittai Gábor, az intézet igazgatója és Major Anita igazgatóhelyettes olyan neves – vagy éppen méltatlanul ismeretlen – interjúalanyokkal beszélgetnek, akik a magyar összetartozás, identitástudat és nemzeti közösségteremtés értékeit mutatják fel – sokszor rendhagyó környezetben vagy ellenséges határterületeken, ahol a megmaradás a tét.

Népességfogyás, asszimiláció, erőszakos kultúraváltásokat előrevetítő népvándorláshullámok, kulturális gyökerek sorvadása – korunkban létkérdésnek bizonyul a nemzeti azonosságtudat meghatározása és megőrzésének stratégiája. A válságokkal szemben akkor lehetünk ellenállóbbak, ha tudjuk, mi az, ami minket, magyarokat összeköt, megtart és felemel. Ezeknek az értékeknek a kutatására és népszerűsítésére hozta létre a Mathias Corvinus Collegium a Magyar Összetartozás Intézetét, ahogy erről szól a Magna Hungaria podcast is – írja közleményében a MÖI.

Az első epizódban a magyar kultúrát szenvedélyesen szerető, művelő és tolmácsoló török lantművész, Erdal Salikoglu vall arról, miért szereti a magyarokat, és mit szeret bennünk, illetve hogy Eger miért volt kisebb vereség a törököknek, de erős identitásteremtő harc a magyaroknak.

Ez az első felvétel elérhető már a magyarosszetartozas.hu honlapon is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Régészeti szenzációnak számító faragott márványtöredékekre bukkantak a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző feltáráson. A leletanyagot hétfőn mutatták be Visegrádon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!