2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kultúra

Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai

A Liget Budapest projekt keretében készülő ismeretterjesztő központ 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

  • Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai

Megfelelő tempóban zajlik a Magyar Zene Házának építése a budapesti Városligetben. Az épület egy éven belül szerkezetkész állapotban lesz.

"Ezen a területen korábban a Hungexpo épületnek a romjai voltak megtalálhatóak, kevesen emlékszünk rá, de ez egy elzárt terület volt itt a Ligeten belül, egy olyan rész, ami burkolt felületet jelentett, és amely nem járult hozzá se a parkhoz, se a kulturális tartalomhoz, ez az átalakulás, ami most zajlik és folyamatban van, hatalmas mérföldkő a Liget Budapest Projekt életében" - mondta el Gyorgyevics Benedek a Városliget Zrt. vezérigazgatója. 

Az új ismeretterjesztő központ várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az intézmény földalatti szintje izgalmas tárlatokkal, korszerű technológiai megoldásokkal, interaktív módon mutatja be a zenetörténetet. Itt kap helyet az úgynevezett hangdóm is.

"Hatvan centivel feljebb már elkezdődik ez a bizonyos varázstér, azok az élmények, ahová mi családokat, fiatalokat, iskolásokat várunk majd, akik elsősorban látogatni fogják ezt az intézményt, ami egy zenei ismeretterjesztő központ lesz" - nyilatkozta Batta András a Magyar Zene Háza munkacsoport vezetője. 

A földszinten egy koncertterem és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad épül. Az emeleten pedig zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár várja majd az iskolai csoportokat.

Az ígéret szerint - pedig egyetlenegy egészséges fát sem vágtak ki az építkezés során. A fejlesztésnek köszönhetően pedig több ezer négyzetméternyi zöldterületet is visszakapnak a parkhasználók.

2019-ben több projektelemet is birtokba vehetnek a látogatók a Városligetben. Nyárig elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, ősszel befejeződik az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója, a gyerekek pedig az ország egyik legmodernebb játszóterén kapcsolódhatnak majd ki.

A jövő évben újabb sportpályák és egy két kilométeres futókör is várja a sportolni vágyókat. Az autóval érkezők pedig használatba vehetik a Dózsa György úti, 800 férőhelyes mélygarázst.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos - vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata az erdélyi Tusnádfürdőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!