2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kultúra

Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai

A Liget Budapest projekt keretében készülő ismeretterjesztő központ 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

  • Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai

Megfelelő tempóban zajlik a Magyar Zene Házának építése a budapesti Városligetben. Az épület egy éven belül szerkezetkész állapotban lesz.

"Ezen a területen korábban a Hungexpo épületnek a romjai voltak megtalálhatóak, kevesen emlékszünk rá, de ez egy elzárt terület volt itt a Ligeten belül, egy olyan rész, ami burkolt felületet jelentett, és amely nem járult hozzá se a parkhoz, se a kulturális tartalomhoz, ez az átalakulás, ami most zajlik és folyamatban van, hatalmas mérföldkő a Liget Budapest Projekt életében" - mondta el Gyorgyevics Benedek a Városliget Zrt. vezérigazgatója. 

Az új ismeretterjesztő központ várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az intézmény földalatti szintje izgalmas tárlatokkal, korszerű technológiai megoldásokkal, interaktív módon mutatja be a zenetörténetet. Itt kap helyet az úgynevezett hangdóm is.

"Hatvan centivel feljebb már elkezdődik ez a bizonyos varázstér, azok az élmények, ahová mi családokat, fiatalokat, iskolásokat várunk majd, akik elsősorban látogatni fogják ezt az intézményt, ami egy zenei ismeretterjesztő központ lesz" - nyilatkozta Batta András a Magyar Zene Háza munkacsoport vezetője. 

A földszinten egy koncertterem és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad épül. Az emeleten pedig zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár várja majd az iskolai csoportokat.

Az ígéret szerint - pedig egyetlenegy egészséges fát sem vágtak ki az építkezés során. A fejlesztésnek köszönhetően pedig több ezer négyzetméternyi zöldterületet is visszakapnak a parkhasználók.

2019-ben több projektelemet is birtokba vehetnek a látogatók a Városligetben. Nyárig elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, ősszel befejeződik az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója, a gyerekek pedig az ország egyik legmodernebb játszóterén kapcsolódhatnak majd ki.

A jövő évben újabb sportpályák és egy két kilométeres futókör is várja a sportolni vágyókat. Az autóval érkezők pedig használatba vehetik a Dózsa György úti, 800 férőhelyes mélygarázst.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!