2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kultúra

Axioma Központ: Ez egy új könyv az emberiség folyamatosan változó identitáskereséséhez

Az Axioma és a BKKI együttműködésének eredménye, hogy augusztus 27-től már hazánkban is elérhető Carl R. Trueman: A modern én felemelkedése és diadala c. könyvének első magyar nyelvű kiadása.

  • Axioma Központ: Ez egy új könyv az emberiség folyamatosan változó identitáskereséséhez

Ebben a rendkívüli időszerű könyvben Carl Trueman a szexuális forradalom kialakulását az emberi identitáskeresés tüneteként elemzi. Trueman áttekinti a múltat, megvilágítja a jelent, és útmutatást ad a jövőre nézve, ezáltal biztos támpontokat kínál az emberiség folyamatosan változó identitáskereséséhez.

Orbán Balázs, MCC kuratóriumának elnöke a könyvajánlójában így fogalmaz:

A modern én felemelkedése és diadala arra a kérdésre keresi a választ, ami valószínűleg a legtöbb józanul gondolkodó emberben felmerült már. Mégis, hogyan lehet napjainkban tapsvihar kiváltására alkalmas egy olyan mondat büszke hangoztatása, hogy egy „férfitestbe zárt nő vagyok”? Carl R. Trueman, korunk egyik legfontosabb keresztény gondolkodója több mint négyszáz oldalas elemzése nem valamilyen filozófiai érvrendszer száraz kifejtésével próbálkozik. Inkább egy izgalmas történetet mesél el arról, hogy hogyan jutottunk el az én középpontba állításán keresztül a szexuális identitás kérdésének totális átpolitizálásához a genderelmélet révén.

A könyv augusztus 27-től elérhető az Axióma Központban (rendezveny@axioma.hu) és www.waymaker.hu oldalon.

Forrás: Axioma Központ

Fotó: Axioma Központ

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!