2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

Kovács Ákos napokban megjelent új lemeze tartalmáról árult el titkokat

Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége, ahol a most megjelent Metropolis című dupla albumának tartalmáról is beszélt – olvasható az InfoStart az oldalán.

  • Kovács Ákos napokban megjelent új lemeze tartalmáról árult el titkokat

Ákos elárulta, az album megalkotása során sok inspirációt merített a jelent érintő komoly társadalmi problémákból is. A zenész kiemelte, „nagy hősének” tartja Latinovits Zoltánt, aki szerint amikor világjelentőségű kérdésekről gondolkodunk, akkor  először mindig a költőinkre figyeljünk, ugyanis  „a költőink érzékeny antennával rendelkeznek” arra, hogy vajon mi közeleg. Ilyen témákat feszeget a Kékből rózsaszín című dal is, amely a genderideológia veszélyeire reflektál – ennek kapcsán Ákos elmondott egy történetet is, amely miatt a dal megszületett.

– Ennek a dalnak az egyik mozgatórugója, vagy a szövegnek a beindítója egy rendkívül megrázó, videós vallomása volt – mondta az előadóművész, majd felidézte: egy, azt hiszem, kanadai férfinak, akinek a gyermekét – elváltak a szülők – egy ilyen átalakító műtétnek vetették alá. És a pacák nem volt hajlandó az új néven szólítani a gyerekét. Emiatt elvették tőle a láthatási jogot. 

Egy apai segélykiáltást néztem, hallgattam végig, többször is. Bevallom, hogy engem nagyon megrázott. Én is apa vagyok. Az én gyerekeimre is hatnak ezek a propagandisztikus hatások, amelyek elsősorban a telefonjukon keresztül érik őket a különböző felületeken, TikTok, Insta, egyebek, amire nekem rálátásom sincsen

– mondta az adásban a zenész, egyúttal üzent azoknak is, akik emiatt fóbiásnak tartanák. – Aki azt gondolja, hogy én fóbiás vagyok, szólok, hogy nem. Aki azt képzeli, hogy valaki ellen íródott ez a dal, az nagyon téved. 

Ez egy aggodalom, ez a dal önmagában, egy szülői aggodalom, hogy mi a bánat lesz ebből a világból, hogyha azt gondoljuk majd, hogy a nemünket, amit kaptunk készen, egyszer csak levethetjük magunkról – hangsúlyozta.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háttal a császárnak

Háttal a császárnak

A Magyar Összetartozás Intézete multimédiás összeállítással készül október 6-ára, nemzeti gyásznapunk 175. évfordulójára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!