2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kultúra

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.

  • Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

– Nem tudom, mi lehet ennek a háttere, hogy miért adott volna kedvezményeket a Katona József színház a Demokratikus Koalíciónak – állapította meg Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója és örökös tagja - írta meg a magyarnemzet.hu.

Kiemelte azt is, hogy egy színházigazgatónak joga van kedvezményeket biztosítani bizonyos köröknek, de azt már nem tudja elképzelni, hogy mindez politikai alapon történjen. Mint azt megírtuk, a Katona József Színházba hirdet kedvezményes jegyeket saját tagjainak a Demokratikus Koalíció (DK). A DK üzenete szerint a közösségének tagjai bármikor élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy pőrén így néz ez ki

– fejezte ki bizonytalanságát Jordán Tamás.

– Meg kell tudnom, hogy nem félreértés vagy csúsztatás állhat-e mögötte. Ha viszont tényleg ez történt, akkor azt nem tartom helyesnek – tette hozzá. 

Megkérdeztük a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját, Béres Attilát is a Katona József Színház botrányos lépése ügyében, aki elmondta, 

ha és amennyiben ez igaz, akkor végtelenül felháborító. 

–Ismerve a Katona József Színház művészeti színvonalát, elkötelezettségét a szakmaiság mellett, remélem, hogy ez az információ nem igaz. 

 De ha igaz, akkor bicskanyitogató

– fogalmazta meg véleményét Béres Attila. 

Nicolae Ceausescu idejére, vagyis az egyik legsötétebb kommunista diktatúra korszakára utalva azt is megjegyezte: 

utoljára ilyet a nyolcvanas évek elején, Marosvásárhelyen hallott, amikor tudomására jutott, hogy a párttagok ingyen mehettek színházba. 

Fotó: Jordán Tamás (Forrás: Mafab.hu) 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos - vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata az erdélyi Tusnádfürdőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!