2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Kultúra

Járvány elleni óvintézkedések közepette mondta el Úrangyala imáját Ferenc pápa

Az új koronavírus elleni óvintézkedések közepette mondta el hagyományos Úrangyala imáját szombaton Ferenc pápa, aki a megbocsátás fontosságát sürgette, és a hitükért üldözött keresztényekért imádkozott.

  • Járvány elleni óvintézkedések közepette mondta el Úrangyala imáját Ferenc pápa

"Imádkozzunk ma azokért, akiket azért üldöznek, mert Jézusban hisznek. Nagyon boldogtalanok" - mondta.

A koronavírus-világjárvány miatt a pápa nem a Szent Péter-téren, zarándokok ezrei előtt mondta el imáját, mint korábban, hanem a vatikáni palota könyvtárában. Az ima azon a napon hangzott el, amikor a katolikusok Szent Istvánra, az első keresztény vértanúra emlékeznek, aki a hagyomány szerint istenkáromlással vádoltak meg, és Jeruzsálem kapujánál halálra köveztek.

A mai hívőknek azokért is imádkozniuk kell, akik hibáztak, nem pedig rosszat mondani róluk - fogalmazott a 84 éves egyházfő.

Olaszországban szigorú, országos kijárási korlátozások vannak érvényben a karácsonyi ünnepek alatt január elejéig, négy nap - december 28., 29., 30., valamint január 4. - kivételével.

Pénteken a pápa nem a pápai palota lodzsájáról, hanem az úgynevezett áldási teremben mondta el karácsonyi üzenetet és Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) áldását. A csütörtök esti szentmisét is csak mintegy 200 résztvevő előtt pontifikálta a Szent Péter-bazilikában.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!