2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Keménymag

Keménymag: Vágyvezérelt újságírás történt

Most éppen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök washingtoni találkozóját akarta ízekre szedni a balliberális sajtó, pedig valójában – mint az Keménymag című műsorunkban elhangzott – teljesen mindegy, hogy mi történik, vagy mi a valóság, mindig tudnak egy olyan narratívát kitalálni, ami az ő szívüknek kedves. Dezse Balázs, Apáti Bence és Jeszenszky Zsolt egyetértett abban, hogy ismét megmutatkozott a vágyvezérelt, az objektivitást teljesen mellőző ellenzéki újságírás. Műsorvezető: Velkovics Vilmos.

  • Keménymag: Vágyvezérelt újságírás történt

Jeszenszky Zsolt politikai hobbista szerint az Orbán Viktor–Donald Trump-találkozó narratívája az ellenzéki médiumoknál óránként változott, akár tökéletes ellentétében önmagának. Elmondta, az amerikai elnök programja már hónapokkal előre meg van írva, ezért nem érti miért hánytorgatja az ellenzék, hogy Orbán Viktor 45 percet kapott Trumptól.

„Tök mindegy, hogy mi történik vagy mi a valóság. Mindig tudnak egy olyan narratívát kitalálni rá, ami az ő szívüknek kedves vagy ami elhiteti velük azt, amit el szeretnének hinni”

- fogalmazott Jeszenszky Zsolt.

Kiemelte, nem véletlen, hogy ezúttal egy „Teljesen elszigetelődött”- feliratú pólóban jelent meg a stúdióban, az elnöki találkozó ugyanis teljes bukás. Legalábbis az ellenzéki sajtó szerint.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa elmondta, egyértelmű, hogy vágyvezérelt újságírás történt. Hozzátette, a CNN példája mutatja, hogy a magát független, objektívnek hívó sajtó mennyire nem úgy viselkedik, ahogy magát meghatározza.

Jeszenszky Zsolt szerint most kristályosodott ki igazán, hogy az ellenzéki sajtó semmi mást nem csinál, mint az ő (egyébként egyre fogyatkozó, de annál agresszívabb) táborához szól. Mivel egyre inkább a földtől elrugaszkodott üzeneteket lehet fenntartani azt a hiszterizált állapotot, ami az egyetlen esélyük arra, hogy legalább valamennyi szavazat maradjon azon az oldalon is.

A PestiSrácok.hu újságírója, Dezse Balázs hozzátette, a BBC azt állította ez a csúcstalálkozó azért történt meg ilyen közel az európai parlamenti választásokhoz, mert a két vezető közösen akarja felforgatni a nyugati világot.

Gyurcsány Ferenc szerint az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a Trump–Orbán-csúcs. Úgy fogalmazott, világot érteni nem akaró vagy nem tudó veszélyes nacionalisták ölelkeztek össze.

Apáti Bence elmondta a Márki-Zay Péter által Washingtonban megosztott fotónak komoly üzenete van, mégpedig az, hogy nem volt egyetlen egy felvállalható, komolyan vehető, névvel rendelkező amerikai politikus sem, aki a képen oda állt volna Hódmezővásárhely polgármestere és Kész Zoltán mellé.

Amíg Orbán Viktor a Fehér Házban tárgyalt, Márky-Zay Péternek és Kész Zoltánnak vakrandin volt jelenése Washingtonban. Tárgyaltak de nem tudni kivel, nem politikusok, hanem anonimitást kérő szakemberek fogadták ugyanis őket.

Jávor Benedekman, a szuperhős!

A Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldalán osztotta meg az EP-kampányra készült videóját Jávor Benedekről, a címe: Benedekman, a klímahős. A Közéleti B-közép csapata feltette a kérdést, nem tudni, hogy mi volt az igazi célja a videónak. Talán a politikus próbált néhány szavazatot szerezni így.

Jeszenszky Zsolt szerint szubkulturális dolog, hogy kiknek szól ez a videó, az egyébként is Jávor Benedekékkel szimpatizáló belső-budapesti, egyébként dolgozni nem nagyon szerető, szüleik által megteremtett lehetőségeket kihasználó huszonéveseknek.

A politikai hobbista szerint nem kell igazi tartalmat hozzátenni.

Egy biztos, a Jávor-videó megihlette kollégánkat, Pósa Károlyt és lerajzolta Benedekmant.

 

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!