2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Keménymag

Keménymag: Nagy vizsga előtt állnak az ellenzéki oldal fiataljai

Nagy vizsga előtt az ellenzéki oldal fiataljai, de Kunhalmi Ágnesre is ráférne egy kis történelem korrepetálás. A magát gyakran oktatási politikusnak is nevező szocialista politikus szerint 15 éve alapították az Európai Uniót. Közben szocialista párttársa, Ujhelyi István kerítésmentes Európáról beszélt, és csokikat osztogatott a sajtótájékoztatóján. A Hír TV Keménymag című műsorában szó volt arról is, hány szavazatot hozhat Európában Conchita Wurst voksolásra buzdító videója és az is, vajon a momentumos Fekete-Győr András miért ragadott súlyzót?

  • Keménymag: Nagy vizsga előtt állnak az ellenzéki oldal fiataljai

A Keménymag adásában szó volt róla, hogy ezekben a vészterhes időkben félelmet nem ismerve harcol az érettségiért az MSZP üdvöskéje, Kálló Dániel és a DK-s Nagy Blanka is. A műsorban téma volt az is, hogy a Momentum nagyot alakított május elsején, amikor a bűvész és Halász Jutka helyett egy abortuszklinika nagyasszonyát hívták meg, és még a tőle elvárhatónál is primitívebb kamu hírt osztott meg a Facebook-oldalán a Párbeszédes Tordai Bence. Velkovics Vilmos műsorvezető állandó vendégeivel – Dezse Balázzsal, Apáti Bencével és Jeszenszky Zsolttal – a magyar közélet és a nemzetközi politika jelenségeit vitatták meg.

Gyurcsány Ferenc szerint ugyan nem feltétlenül szükséges az érettségi, mert ha nincs, attól még „menő csávó, vagy csaj lehet valaki”, a szocialista párt EP-képviselőjének készülő tizennyolc esztendős Kálló Dánielnek valószínűleg „kódolva van”, hogy eleve sikeres ember váljék belőle. Egy szöveges matematikai példát olvasott fel Velkovics Vilmos: „Dani kampányát Ildikó, István és Berci segíti. Ha Ildikó patkányozása miatt a teljes ellenzék a támogatók 20 százalékát elveszíti, majd István anyaszomorítónak nevezi két és félmillió magyar szavazó kormányát, és ezzel 25 százalékot ront, akkor Bercinek hányszor kell kimondania a közös lista kifejezést, hogy Dani biztosan kijusson Brüsszelbe?”

Apáti Bence úgy fogalmazott, hogy a „mérhetetlen népszerűséggel” rendelkező Párbeszéd ha összeáll az MSZP-vel az nem közös lista. Akkor lenne az, ha a többi ellenzéki erő is csatlakozott volna, ha össze tudtak volna fogni. Dezse Balázs kiszámította az idézett számtanpéldát és „az jött ki neki, hogy Soros.”

Van egy B része is az ominózus szöveges példának: „Hány évesnek néz ki Lendvay Ildikó a kampányvideón?” A C kérdés pedig talán az lehetne: „Egyáltalán miért van benne a videóban Lendvay Ildikó?”

Szerdán történelem tételekkel folytatódik az érettségi, amely tantárgy biztos nem erőssége Kunhalmi Ágnesnek, lévén a szocialista politikusnő alaposan melléfogott, amikor egy felvételen azt bizonygatta, hogy május elsején van az Európai Unió születésnapja. Mindazonáltal Dezse Balázs szerint Kunhalmira „nehéz haragudni, mert ő olyan cuki”.

"Én azt mondtam, hogy véletlen volt, és csak egy botlás, de le is írta. Huszonnégy perc alatt érzékelte a problémát, a közösségi oldalán javította, hogy nem az EU lett 15 éves" – mondta Apáti Bence.

A szocialista EP-képviselő Ujhelyi István is videóban üzente meg Sopronból, hogy ha rajta múlik, nem lesz kerítés Magyarország határán. Ez „egyenes beszéd” – reagált rá Jeszenszky Zsolt, aki még hozzátette, hogy a szocialisták „hazudtak este és éjjel is”.

Apáti Bence felsorolta: az MSZP-nek Kunhalmija, Bangónéje, Ujhelyije van, ezért nem tudható, hogy miben reménykednek a szocialisták. „Valószínűleg abban reménykednek, hogy Kálló Dani majd leérettségizik” – jegyezte meg Dezse Balázs.

Apáti Bence úgy látja, hogy a szocialisták a migráció témáját „már régen elengedték”, esetleg sunyin hallgatnak róla, nem úgy mint 2015-ben, amikor a kerítés megépülését is hangosan ellenezték. Nem lehet tudni, hogy Ujhelyi kerítésmentes mondata „partizánakciónak” minősül-e, vagy ez egy tudatos, központilag irányított, új, kommunikációs elem. Ujhelyi István egy szelet csokoládét küldött Puzsér Róbertnek, hogy „ne forduljon ki magából”, mint azt a reklámszlogenben hallani lehet.

Az adásban terítékre került, hogy a Momentum egy idős, olasz hölggyel ünnepelte Budapesten a majálist, aki hírhedt abortuszpárti évtizedek óta, olyannyira, hogy privát klinikát is működtetett ilyen céllal. „Ez a halál kultúrája” – mondta Apáti Bence.

Hír TV   

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!