2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Keménymag

Keménymag: Karácsonyék hülyére veszik a vidék Magyarországát

Miért akarnak egyik napról a másikra „egy egyszerű vidéki gyereket csinálni” a főpolgármesterből? A stúdióban Gav Duncan, a kontra.hu újságírója, M. Kovács Róbert, a 888.hu főszerkesztő-helyettese és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese. Műsorvezető: Velkovics Vilmos.

A Keménymagban kapcsoltunk Nyírtassra, ugyanis főhősünk, Karácsony Gergely főpolgármester hazatért, felfedezte a vidéki gyökereket, és „fontos” dolgot mondott el. A kisfilmből kiderül, hogy ezelőtt a bejelentkezés előtt a jelenlegi főpolgármester az előző választási kampány alatt járt a településen, ezen kívül a stáb arra is kíváncsi volt, hogy a helyiek alkalmasnak tartják-e „a valaha a falu szélén csavargó, bogarászó, egykori falusi kisfiút” arra, hogy miniszterelnök legyen.

Annak idején az Oasis zenekarra mondták azt, hogy iszonyatos fontmilliókat öltek abba, hogy sz@rul szóljanak a lemezeik, mert azzal akartak régies hangzást. Ha a csávót (Karácsony Gergely – a szerk.) úgy akarják a magyar közvéleménynek bemutatni, hogy ő az új Medgyessy Péter, aki esik és kel, bár még nem Falus Ferenc szinten, hanem egy kicsit akadémikusabb módon, akkor ő lesz az, akit megint meg lehet sajnálni

– mutatott rá Lentulai Krisztián.

M. Kovács Róbert szerint a főpolgármester nyírtassi Facebook-bejelentkezése arról szólt, hogy

„itt van egy ízig-vérig urbánus figura, aki azon kívül, hogy kerékpáros sávokat csinál, illetve maximum facebookozik, majd egyik napról a másikra akarnak belőle csinálni egy egyszerű vidéki gyereket”.

Így hülyére van véve a vidéki Magyarország – egészítette ki a 888. főszerkesztő-helyettesének szavait Lentulai Krisztián.

Gav Duncan úgy látja, politikailag erős zsákutca lenézni a vidéki embereket.

Természetesen szóba került Karácsony Gergely nyelvtudása is, és adásunk vendégei egy rövid jelenet erejéig összeálltak és eljátszották, miként is zajlott le a szóbeli nyelvvizsga. Majd a hiperpasszív nyelvtudás miatt a Keménymag segítséget is nyújtott, hogy a jelenlegi főpolgármester elindulhasson a nemzetközi karrier felé. 

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

További epizódok

Keménymag: Az UEFA-nak az álságossága is utolérhető a Münchenben történtekben

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak. 2021. június 29.

Keménymag: A bunkósbot szerep Homonnay Gergelyé

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese voltak. 2021. június 22.

Keménymag: Hol van az elfogadás és az iszonyú propaganda határa?

Ezúttal Apáti Bence, M. Kovács Róbert és Filep Dávid tartott sajátos elemzést a HírTV stúdiójában. Műsorvezető: Velkovics Vilmos. 2021. június 15.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!